Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atac dinspre PSD

Donţu îl acuză pe Flutur că şi-a selectat candidaţii de primar pe „principiul contribuţiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii lansează un nou atac la adresa democrat-liberalilor suceveni, cu ţintă directă spre liderul acestora, senatorul Gheorghe Flutur.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că are informaţii de pe filiera foştilor democraţi cum că selecţia candidaţilor PD-L la funcţiile de primar la alegerile locale din acest an s-ar fi făcut pe „principiul contribuţiei”.

„Am văzut că sunt mulţi oameni de afaceri şi atunci ne punem întrebarea dacă nu cumva zvonurile şi semnalele pe care ni le-au transmis oamenii care au fost membri ai PD, şi care sunt nemulţumiţi momentan în această nouă formaţiune, sunt adevărate, şi anume că selecţia între candidaţii PD şi cei ai PLD s-a făcut pe principiul contribuţiei. Avem semnale că da”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

 

Donţu susţine că Flutur „îşi injectează” candidaţii ca să arate „ca un pufuleţ”

Donţu susţine că Gheorghe Flutur ar avea un carneţel în care sunt trecute nume şi sume, somându-l pe acesta să-l facă public.

„Domnul Flutur ar avea un carneţel pe care îi solicităm să-l facă public cu nume, funcţii şi sume. Îl somăm ca acele sume să le depună în casieria partidului dacă ele au o formă legală, dacă nu să răspundă opiniei publice asupra acestui fapt”, a precizat Donţu.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava consideră că lansarea candidaţilor de primar ai PD-L reprezintă practic „începutul sfârşitului pentru Gheorghe Flutur în politică”. Donţu susţine că are informaţii potrivit cărora două treimi dintre candidaţii PD-L au sub 20% în sondaje şi că de fapt Flutur „îi injectează” ca să arate „ca un pufuleţ, pe dinafară plini, iar pe dinăuntru goi de conţinut”.

 

Studiu de caz pe candidaţii de primar de la Mitocu Dragomirnei

Ovidiu Donţu a comentat afirmaţia lui Gheorghe Flutur potrivit căreia majoritatea candidaţilor de primar ai PD-L lansaţi în cursa electorală vor câştiga din primul tur. Donţu a venit cu un studiu de caz prezentând exemplul candidaţilor PD-L şi PSD din comuna Mitocu Dragomirnei, concluzia fiind aceea că democrat-liberalul nu are nici o şansă în faţa social-democratului.

„Ei îl au drept candidat pe Solcan Dănuţ. Din ceea ce spun oamenii din comună, acesta ar fi fost dat afară din cultul penticostal acum 15 ani, de 10 ani l-ar fi părăsit soţia, nu locuieşte la Mitoc şi a făcut o solicitare către mama sa pentru a-l lua în spaţiu şi am înţeles că îşi propune să cinstească cetăţenii la cârciuma din comună. În antiteză, domnul Reziuc Viorel, candidatul PSD şi primar în funcţie este preot şi conform deciziei BOR el şi-a suspendat practicarea preoţiei, are cinci copii din care unul este preot, a făcut în comună şcoala, Căminul Cultural, un sediu de primărie nou, are turnate covoare asfaltice pe toate drumurile comunale cu excepţia celui spre mănăstire care nu-i aparţine şi acum a rezolvat şi problema grădiniţei. Îi lăsăm pe cetăţeni să analizeze dacă minciunile domnului Flutur vor mai avea trecere la ei”, a declarat Donţu.

 

Andreica: „Primarii care candidează pentru PD-L nu acceptă să stea sub conducerea Fidel Castro de la nivelul PSD Suceava”

Reacţia PD-L a venit din partea purtătorului de cuvânt al PD-L Suceava, deputatul Romică Andreica. Acesta a constatat că „barca PSD” a început să ia apă, iar conducerea judeţeană a intrat în panică. El crede că social democraţii simt că vor pierde viitoarele alegeri „şi nu vor mai putea să-şi plătească datoriile pe care le au la clientela politică”.

„Unitatea de măsură în PSD a fost şi este slugărnicia, iar primarii care au fost verticali au fost marginalizaţi”, a spus Andreica. El a precizat că primarii care şi-au anunţat intenţia de a candida din partea PD-L sunt acei primari care au făcut ceva pentru localităţile lor şi nu mai acceptă să stea „sub conducerea „Fidel Castro” de la nivelul organizaţiei judeţene PSD Suceava”.

„Imoralitatea conducerii PSD Suceava constă în aceea că s-a folosit de aceşti primari şi de voturile aduse de aceştia, iar acum îi ponegresc pentru simplul fapt că ei nu mai sunt de acord să continue sub comanda lui Mîrza. De altfel, conducerea centrală a PSD, prin vocea lui Titus Corlăţean, i-a tras de urechi pe cei de la PSD Suceava, îngrijorat fiind de plecarea unor primari către PD-L. Pe noi ne interesează calitatea candidaţilor noştri şi mai puţin atacurile josnice la care sunt supuşi de către PSD”, a declarat purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava.

 

„Am aflat că Mîrza a plecat în ţările arabe pentru a căuta un candidat la Primăria Suceava”

Andreica apreciază că PSD se dovedeşte a fi un partid disperat, aflat pe marginea prăpastiei, care nici până la această dată nu a reuşit să-şi desemneze un candidat credibil pentru Primăria Sucevei.

El susţine că are informaţii cum că PSD Suceava face presiuni asupra unor oameni de afaceri pentru ca aceştia să accepte să candideze.

„Am aflat că Mîrza a plecat în ţările arabe pentru a căuta un candidat pe care să-l scoată la înaintare. Îi sugerăm domnului Mîrza, dacă tot este plecat în ţările arabe, să apeleze la vechiul său tovarăş de partid, Omar Hayssam, care să-l scoată din necaz. Ştim cu certitudine că organizaţia PSD Suceava va fi înlăturată dacă nu va câştiga Primăria Suceava. Câştigarea alegerilor din municipiul Suceava reprezintă un vis frumos pentru PSD, vis care nu se va materializa prea curând”, a mai spus Romică Andreica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu îl acuză pe Flutur că şi-a selectat candidaţii de primar pe „principiul contribuţiei”.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Donţu îl acuză pe Flutur că şi-a selectat candidaţii de primar pe „principiul contribuţiei”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxx trimis de
(21 feb 2008, 12:12:27
Domnule Dontu,nu va mai raciti gura degeaba cu acesti derbedei...o sa vina ziua alegerilor , acolo o sa vedem ce o sa mai zica HOTUL DE PADURI SI AI LUI SLUGI !!!! Nu mai e mult pana departe.....
2.   Sluga lui Flutur. trimis de
(21 feb 2008, 12:48:34
Mai Romica ce pare ai despre parintii tai comunisti infocati,cred in minciunile tale si ale lui Flutur.?.Contributie este tata dela toti ca le convine sa plateasca functia de primar ca au carte de munca si un salar frumos si alte ciubucuri.Cred ca alegatorii va vor sanctiona pentru minciunile tale si ale lui Flutur,sinteti niste epave pe care le-a vindut Ministrul transportului.
3.   Vrajeala trimis de
(21 feb 2008, 12:50:45
Mai incet cu LATRATUL, PSD !! Mai bine ati veni cu ceva BUN ! (dar, voi nu sunteti in stare...)
4.   Ziua replicilor trimis de
(21 feb 2008, 13:45:19
PSD-ul simte cum fuge presul. Au condus judetul 4 mandate, adica 16 ani si acum au bafta ca a fost Flutur ministru 2 ani si dau vina pe el pentru orice. Tot ce au facut ei si n-a avut nimeni pana la Flutur curaj sa-i acuze, acum spun c-a facut el. E un comportament aproape inteligent... merge la gradinita.
4.1  RE: Ziua replicilor trimis de
(21 feb 2008, 16:14:24
De ce nu spui cit a furat Flutur dela Directia Silvica.Flutur Ministru daca era un om capabil statea acolo unde la trimis electoratul unde a promis marea cu sarea si na facut nimic,ba da A fugit de rapundere asta e Flutur,dela Comunisti la P.N.L. si acum la fuga de raspundere si mai si acuza pe altii cind el se crede la guvernare decind la facut mama sa.
4.2  RE: Ziua replicilor trimis de
(21 feb 2008, 16:55:15
De ce nu spui tu daca tot stii? Electoratul nu l-a trimis la minister, ci la senat. Nu confunda. De la minister n-a fugit, ci a fost dat afara de Tariceanu pentru ca era de partea lui Stolo. La comunisti n-a fost niciodata. Ce va mai place sa vorbiti fara acoperire. Pana si Zavoranca isi argumenteaza mai bine opiniile.
5.   Psd/pcr = zoaiele romaniei trimis de
(21 feb 2008, 16:32:37
Pleaca Mirza in tarile calde sa-l convinga pe Omar, membru de vaza PSD, sa vina si sa candideze la functia de primar al Sucevei, fiindca PSD/PCR nu are pe cine numi. Intentiona Virginel sa-si incerce norocul dar a cazut cu poponul intr-un tzarus si s-a spart.

5.1  RE: Psd/pcr = zoaiele romaniei trimis de
(21 feb 2008, 20:46:11
Dl.Briceag esti ametit rau de tot esti sluga lui Flutur.de ce nu spui ca Haisan a facut afaceri cu lemn cind la Directia silvica era BadiaFlutur.Mincinosule arunci cu mizerii in altii.Flutur era seful lemnelor el a fost cu defrisarile si a mai mintit si pe Preasfintitul Pimen ca el da padurile si nu a facut nimic decit minciuni.Asta este situatia d-le Briceag .Asta este fata lui Flutur care vrea sa faca bine la Suceava dece nui face si la noi la Humor,sa-ti spun eu este iubit de ce bine a facut aici oamenii stiu cu cine are de a face.A gasit fraieri la Falticeni si Suceava.ATIT a putut reusi sa minteasca.
6.   UN CIOCOI NOU DE MITOC trimis de
(21 feb 2008, 20:37:53
REZIUC VIOREL UN PRIMAR PARVENIT MEDIOCRU ATAT IN FAMILIE CAT SI SOCIETATE CARE S-A IMBOGATIT PESTE NOAPTE DIN AFACERILE IMOBILIARE DIN ZONA DRAGOMIRNA SI A CIOPARTIT DOMENIUL PUBLIC AL COMUNEI. ARE STUDII FACUTE LA APELUL BOCANCILOR CARE A INTRAT CU BICICLETA IN PRIMARIE SI ACUM NU INCAPE CU JEEPURILE PE MULT LAUDATELE SOSELE FACUTE DE EL. CAMINUL CULTURAL ESTE MOSTENIRE DE LA RAPOSATUL PRIMAR VATAMANIUC IAR EL LA PETICIT PENTRU A LUA OCHII OAMENILOR. SEDIUL NOII PRIMARII VA FI GATA PESTE VREO CINCI CINCINALE. SI-A ADUNAT GASCA IN PRIMARIE INCEPAND CU FEMEIA DE SERVICIU SI PANA LA VICE PRIMAR. UN ADEVARAT BOIERAS DE TIP NOU. DAR FARA CULTURA LA CARE FACE REFERIRE POATE A FOST PREOT INTR-O ALTA LUME SI NU STIM NOI. E RUSINOS SA MINTI DAR ACEST LUCRU NU DUCE LA INFINIT. UN PRIMAR CU ARGATI CARE II HRANESC TURMA DE VITE SI OI ATERIZATE IN CURTEA LUI PESTE NOAPTE. DOMNIA NU TINE MULT, PROSTIA DA. A INTRAT IN ISTORIA COMUNEI CA PRIMUL BARBAT CARE SI-A LUAT PATERNITATE PANA A AJUNGE PRIMAR.
7.   UNDE-S DOI PUTEREA CRESTE SI COMUNA SARACESTE trimis de
(21 feb 2008, 21:02:03
REZIUC VIOREL, CINE-I ACEST DONTU SAU CLONTU? A FOST VREODATA IN COMUNA.?? E CAM PALID CAND DA PE STICLA. POATE A CASTIGAT LA RULETA PRIMARIEI VREUN TEREN LA DRAGOMIRNA....SAU POATE A FOST COLEG LA SEMINAR CU PRIMARUL RASPOPIT AU CANTAT AMANDOI PE NAS LA ACEIASI CRASMA. VORBESTE DE O GRADINITA . CARE??? CEA DIN SATUL MOLDOVENI PLINA DE SOBOLANI SI INFECTA. SAU CEA DIN RUSI CARE ESTE SCOASA LA LICITATIE PENTRU A MAI IMBOGATI UN SLUGOI DIN PRIMARIE. SOSELE CU ASFALT TURNAT IN LUNA DECEMBRIE BANI ARUNCATI PE APA SAMBETEI. VORBIM DE CULTURA PRIMARULUI. E BUN LA FOLCLOR. DIN TROMPETIST LA NUNTI A AJUNS IN MINTILE ALTORA POPA PESTE NOAPTE CE PORCARIE. DACA E ATAT DE DESTEPT SA SPUNA CAND A CITIT ULTIMA CARTE. CAND VORBESTE DE STUDII SA-SI PUBLICE FOAIA MATRICOLA DIN SCOALA GENERALA. O SUGATIVA DE BANI A COMUNEI NESATULA. SE POATE COMPARA CU SOLCAN CARE A FOST UN ELEV EMINENT, SEF DE PROMOTIE SI 2 FACULTATI. RELIGIA ESTE ACEIASI PENTRU TOTI .AVEM UN SINGUR DUMNEZEU TOTI.
8.   Raspunsuri trimis de
(22 feb 2008, 09:11:38
Felicitari ,Vasile! esti un nimic,"om mare!briceag si tu pupincurist esti.....
8.1  RE: Raspunsuri trimis de
(22 feb 2008, 10:48:05
Ba, om mic, sa n-uti dau eu un pumn in cap ca te faci si mai mic. Pupincurist e mata, noi de la PD-l sintem deai Vrincioaiei toti.
9.   Dontu, galben ca lumanarea trimis de
(23 feb 2008, 00:13:54
Ce aveti cu Dontu mai, lasati-l in pace. Nu vedeti in ce hal arata dupa biciuiala ce i-o da zilnic Mirzoi, ca sa alerge dupa voturi? Un pic de compasiune, se poate? Unde sa se duca saracul? Are ciroza la ficat, omul asta are nevoie de liniste si nu ...de voturile lui Mirza. Daca o tine tot asa, in cateva luni, se duce la vale de tot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte