Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reacţii

Sandu Capră invită PD-L să prezinte cel puţin un proiect propriu de dezvoltare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deputatul liberal sucevean Mihai Sandu Capră a solicitat conducerii PD-L din judeţul şi municipiul Suceava să prezinte cel puţin un proiect pe care l-au iniţiat şi l-au promovat în vederea dezvoltării municipiului reşedinţă de judeţ.

Sandu Capră a precizat că în ultima perioadă de timp, lideri ai democrat liberalilor suceveni au lăudat proiectele realizate în municipiul Suceava, încercând să inducă ideea că au avut diverse merite în promovarea lor.

Astfel, deputatul liberal a declarat că cele mai multe proiecte din municipiul Suceava au putut fi realizate doar ca urmare a finanţărilor acordate de Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, care au depăşit cu mult resursele proprii ale Primăriei.

Mihai Sandu Capră a arătat că începând din anul 2004 şi până în prezent, veniturile proprii ale Primăriei Suceava au reprezentat maxim 21% din totalul fondurilor de care a beneficiat administraţia locală condusă de Ion Lungu.

Parlamentarul PNL a spus că numai în anul 2007, veniturile bugetului local al municipiului Suceava au însumat 1.900 de miliarde de lei vechi, din care doar 256 de miliarde de lei au reprezentat veniturile proprii ale primăriei.

„Aceeaşi situaţie apare şi în ceilalţi ani, când fondurile guvernamentale au fost mult mai mari decât veniturile primăriei. Iar acest sprijin a venit din partea Guvernului Tăriceanu, şi nu din partea liderilor PD-L, care acum spun că municipalitatea şi-a făcut treaba. Mai mult, îl rog pe Ion Lungu să spună dacă recunoaşte care a fost rolul meu şi al celorlalţi parlamentari PNL în obţinerea de fonduri pentru anumite proiecte”, a încheiat Mihai Sandu Capră.

 

Lungu: „Parlamentarii nu au nici cel mai mic merit pentru fondurile venite în Suceava”

În ceea ce-l priveşte pe primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta a declarat că fondurile pentru realizarea unor proiecte în municipiul reşedinţă de judeţ au fost primite fără sprijinul parlamentarilor PNL. Mai mult, el spune că toate proiectele au fost finanţate ca urmare a drumurilor pe care le-a făcut la Bucureşti, pentru a susţine aceste iniţiativele.

„Guvernul Tăriceanu m-a ajutat. Dar să-mi spună un parlamentar dacă a mers vreodată în numele meu la vreun minister pentru a aduce bani Sucevei. Reuşitele mi se datorează mie, pentru că la toate proiectele mergeam cel puţin o dată pe săptămână la Bucureşti pentru a le susţine”, a declarat Ion Lungu, care a mai adăugat că singurul parlamentar de la care a primit sprijin, în unele „momente cheie”, a fost Gheorghe Flutur. El a adăugat că unele proiecte, precum cel pentru construcţia unei rute ocolitoare, dar şi ISPA, au primit finanţare din partea unor ministere conduse de democraţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră invită PD-L să prezinte cel puţin un proiect propriu de dezvoltare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sandu Capră invită PD-L să prezinte cel puţin un proiect propriu de dezvoltare a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORECT! trimis de
(16 feb 2008, 13:33:24
PNL S-AU PNV??
1.1  RE: CORECT! trimis de
(17 feb 2008, 13:57:14
se bat cu pumnul in piept ca vor sa conduca facand din asta un scop in sine. Scopul trebuie sa fie gasirea unor solutii pentru dezvoltarea judetului si pentru ca locuitorii lui sa o duca mai bine. Ne-am lamurit cat de mult ii doare de noi pe guvernanti si mai ales unde ii doare. brusc din 4 in 4 ani au o revelatie ca le trebuie votul nostru... si atunci mai promit odata sa ii creada prostii. Imi e lehamite de gandirea ingusta fara viziune si fara fundamente a politicenilor locali. cand o sa fie altfel o sa mai merg la vot eu inca ma mai simt folosit de acu 3 ani
2.   Galceava trimis de
(16 feb 2008, 21:55:03
Acest fel de dialog ii descalifica pe ambii interlocutori ! Asta inseamna lipsa unor proiecte clare , concrete ,asumate ca oportunitate publica,resursa financiara, executanti , responsabilitati si termene de executie ! Evident ca se prefera generalizarile,ambiguitatile,p ca lucrurile neclare permit asemenea abordari jenante ! Daca primarul Lungu va continua in acelasi fel ca pana acum ,se va vedea ca nu reprezinta cartea cea mai buna pentru PDL. Va "combate" curand in acelasi fel cu D-l Flutur de la Cons. Judetean ! Distractiv...nu ?
3.   NENE TOCIU trimis de
(17 feb 2008, 11:01:16
Bai nea ROMICA TOCIU matale esti sigur ca ai fost deputat ,ca lumea nu prea a auzit de matale BRE. Apropo ce-ai facut in parlamentul Romaniei pentru o solda asa grasa. stii ceva ;;;ciocu mic ...Te faci de ris,.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte