Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Supărare

Mîrza cere egalitate de şanse în viaţa politică pentru toate cultele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Gavril Mîrza, a dat temă parlamentarilor social democraţi de Suceava să facă demersuri în Parlament şi la Guvern pentru ca toate cultele religioase din ţară să participe cu şanse egale în viaţa publică şi politică.

Mîrza a constatat că în prezent există o discriminare între culte, amintind de faptul că reprezentanţii Biserici Ortodoxe Române nu au voie să se implice în politică, sub sancţiunea caterisirii.

„Vin cu ideea pe care am să o fac şi în scris şi o să insist la parlamentarii PSD de Suceava ca atât Guvernul cât şi Parlamentul să găsească o soluţie de participare cu şanse egale a reprezentanţilor cultelor religioase în administraţia publică, în viaţa publică a cetăţii, în Consiliul Local al localităţii. Să fie membri de drept care să aibă şanse egale şi care să nu mai fie nevoiţi să încalce hotărâri ale bisericilor. Unii să fie sancţionaţi, iar unii să ajungă în funcţii de demnitate şi să hotărască soarta localităţilor sau a judeţului. Guvernul şi Parlamentul să găsească o soluţie ca reprezentanţii cultelor să se regăsească de drept în Consiliile Locale şi Judeţene, în Parlament şi în toate structurile administraţiei publice”, a declarat Mîrza, care a adăugat „în prezent este discriminare pentru că unele culte religioase s-au transformat în adevăraţi vectori politici care fac prozelitism politic din poartă în poartă şi altele nu au voie sub sancţiunea caterisirii şi nu este corect”.  

Preşedintele PSD Suceava amintit de preotul Mihai Ţehanciuc, din satul Botuş, care va candida la alegerile locale din acest la funcţia de primar al oraşului Solca din partea PD-L.

„Ştiindu-se foarte bine că există o hotărâre a BOR care interzice preoţilor ortodocşi implicarea în politică, el se află sub sancţiunea caterisirii şi  va fi trecut în civilie”, a precizat Mîrza.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza cere egalitate de şanse în viaţa politică pentru toate cultele.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza cere egalitate de şanse în viaţa politică pentru toate cultele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JOS CU BARONUL trimis de
(16 feb 2008, 11:21:57
HUUUU
2.   Ginerele lui Marza trimis de
(16 feb 2008, 14:19:24
Ginerelul lui Marza unde candideaza? Bagat cu forta preot la SF VINERE din Suceava!!!
3.   Amestec trimis de
(16 feb 2008, 21:23:37
Statul religios, intr-o Europa secularizata, e ceva greu de conceput acum. Insa Biserica trebuie sa continue sa se implice in viata tarii, care se degradeaza de la o zi la alta.
4.   Care-e popa, care-e drac? trimis de
(16 feb 2008, 21:29:13
unul din 4 popi (a fost) este informator la securitate, cat de mare participare mai vrea Mirza asta?
5.   Da de unde.. trimis de
(17 feb 2008, 08:45:42
stie marza atatea despre teologie?????poate de la ginerele sau..care e un teolog fantastic???

hai mah mai lasati-ma ca ma doare capul..comunistilor ...

hai pa ca m-am distrat cu voi:))))))))))))))))))))))
6.   So credeti voi!!! trimis de
(17 feb 2008, 14:09:53
VREDNIK ESTE!!!
7.   Leonard trimis de
(18 feb 2008, 00:12:35
Tu zici ceva de genu ca daca un negru zice la altu ca e negru e discriminare...Pai daca preoti au legile asa ce vrei tu sa zici ca altii a-i discrimineaza..Vb-eshti prostii securistule nu le-a impuns guvernul legile astea ci si le-au impus singuri.Tu singur zici ca e o hotarare a BOR(BISERICA ORTODOXA ROMANA)TE CONTRAZICI SI DUCI OAMENI IN ERUARE.NU E VB-A DE DISCRIMINARE GRASSULE..
8.   Lasa ne securistule trimis de
(18 feb 2008, 00:18:50
ne lasi comunistule?nu vezi ca nu te vrea nimeni nici macar sa ti vada fata?
9.   Problema nu e egalitatea intre culte trimis de
(18 feb 2008, 07:00:13
Problema e ca se baga in viata politica.Biserica in biserica si pt cei care cred in povestile cu fat frumos. Iar viata politica ar trebui lasat in pace.Nu egalitate politica ci exclusi din politica. Un stat ca romania nu e un stat eclesiastic ce e un stat laic aconfesional nu? atunci de ce se baga religia in treaba asta? A in alta ordine de idei,ce dracu face Mirza inca in politica si de ce nu e la zdup deja .Nu ai furat destul draga Mirza?
10.   Jos cu grassanu... trimis de
(18 feb 2008, 08:36:54
Ba tu vb-esti de egalitate si de sanse egale ,pai ce sanse a avut ala care stia Biblia pe de rost dar era sarac pamantului si ginerele tau bagat cu forta la sf Vineri?Spagarule ,,oameni`` ca tine au transformat religia in afacere...comunisti ca tine au murdarit preotii si i-au fortat sa toarne la securitate,imbuibatule care te-ai cordit si cu calugaritele.. securistuleee,ce discriminare ba daca tu zici in interviu ca ASA SUNT LEGILE BOR (BISERICA ORTODOXA ROMANA)ADICA SE DISCRIMINEAZA SINGURI ?FACI NISTE ABERATII CA SI ZIARISTI RAMAN MASCA SI CHIAR TE CRED CA ESTI MARE CULT DAR TU DE FAPT PRIN SPUSELE TALE TE CONTRAZICI NUMAI CA ZIARISTI SUNT ATENTI LA CAI VERZI PE PERETI...
11.   Imaginea psd trimis de
(18 feb 2008, 09:39:26
Imaginea psd este exact ca fata aia plina de fard a doamnei din imagine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte