Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Liberalii sunt „stupefiaţi” de sancţionarea lui Artene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni ai PNL Suceava s-au declarat „stupefiaţi” de anunţul făcut de conducerea Organizaţiei Judeţene a PD-L Suceava de a-i retrage sprijinul politic şi de propunerea de excludere a consilierului Adrian Artene din această formaţiune politică.

Anunţul liberalilor suceveni vine după ce, în urmă cu două zile, cu o oră înainte de a începe întrunirea deliberativului judeţean, un comunicat de presă semnat de deputatul Romică Andreica şi vicepreşedintele CJ Eugen Uricec informa că „PD-L Suceava îi retrage sprijinul politic consilierului judeţean Adrian Artene şi pune în discuţie în şedinţa PBJ de mâine excluderea acestuia din partid”.

Motivul deciziei, invocat în comunicat, a fost acela că Artenie a solicitat, în comisia de buget - finanţe a CJ, tăierea unor sume considerabile alocate zonei pe care o reprezintă, zona Fălticeni.

Faţă de această decizie, consilierul judeţean PNL Suceava, Bogdan Cristache, a precizat că anunţul PD-L poate crea confuzii în rândul electoratului, în condiţiile în care în momentul de faţă nu se ştie exact care partid îi retrage sprijinul politic lui Adrian Artene.

„Nu înţelegem care formaţiune politică îi retrage sprijinul politic: Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat minus Liberal sau toate trei deodată?”, a declarat Cristache.

 

„Democraţii au ajuns să fie marginalizaţi în PD-L”

Cristache a adăugat că în situaţia în care ar exista totuşi un răspuns la această întrebare, decizia de retragere a sprijinului politic pentru Adrian Artene poate fi considerată exagerată, în condiţiile în care acesta nu poate fi acuzat că nu a încercat să-şi ajute partidul din care face parte.

„Nu înţelegem decizia aberantă de retragere a sprijinului politic pentru domnul Adrian Artene, atâta vreme cât el nu a făcut altceva decât să bugetul a două administraţii locale conduse de adversari politici, din PNL, respectiv PRM, şi să facă tot ce-i stă în putinţă să repartizeze sumele către administraţii conduse de primari PD, la Preuteşti şi Rădăşeni”, spune consilierul judeţean PNL.

Bogdan Cristache a subliniat că o astfel de situaţie demonstrează că cei din PD-L au ajuns să-i sancţioneze şi pe propriii membri care încearcă să sprijine primarii acestui partid.

Mai mult, el consideră că atitudinea conducerii PD-L Suceava faţă de Adrian Artene demonstrează faptul că aceasta a început să-i marginalizeze pe membrii PD, preferând să „achiziţioneze”, prin fonduri alocate de la buget, primari din alte partide, cum ar fi cel liberal de la Fălticeni, şi de la PRM, în cazul comunei Rîşca.

„După cum precizam în urmă cu două săptămâni, în cadrul PNL astfel de acţiuni care sunt în beneficiul partidului ar fi apreciate corespunzător, şi nu întâmplător s-a făcut afirmaţia că la noi porţile sunt larg deschise pentru toţi oamenii de bună credinţă”, a încheiat Cristache.

 

Adrian Artene ar putea primi o funcţie de vicepreşedinte în PNL

„Deschiderea porţilor” pentru demisionarii din PD-L a fost întărită de preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, Angela Zarojanu.

Zarojanu ne-a declarat, ieri, că dacă Adrian Artene va opta pentru PNL, solicitarea acestuia va fi analizată cu cea mai mare seriozitate la nivelul organizaţiei judeţene a partidului.

Pentru că Artene este consilier judeţean şi încă vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PD, şi este perceput ca o persoană cu influenţă asupra organizaţiilor democraţilor din zona Fălticeni, el ar putea obţine la liberali chiar o funcţie de vicepreşedinte.

„Am auzit că domnul Artene ar dori să vină la noi şi că mai sunt şi alţi nemulţumiţi în zona Fălticeni. Dacă vor dori să ducă mai departe alături de PNL proiectul Alianţei D.A., nu pot spune decât că ne simţim onoraţi. Biroul Judeţean va decide şi asupra unei eventuale funcţii, deoarece domnul Artene este o persoană importantă ”, a spus Angela Zarojanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii sunt „stupefiaţi” de sancţionarea lui Artene.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii sunt „stupefiaţi” de sancţionarea lui Artene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PNL e singurul care se tine de cuvant trimis de
( 1 feb 2008, 12:06:46
era de asteptat ca struto camila PDL sa se dezbine cu pseudo orientari...PNL a ramas constant si sigur chiar de a avut pierderi dar in primul rand onoare ceea ce le lipseste celorlalte partide
1.1  RE: PNL e singurul care se tine de cuvant trimis de
( 1 feb 2008, 14:12:44
Domnul meu,eu as fi mai prudent cand as face afirmatii de genul " PNL e un partid sigur etc.." Un partid nu este o persoana sau o cladire, e un conglomerat alcatuit din oameni...Si-apoi, nu mai fi asa de sigur pe acest impostor arivist care este Tofan,primar de Falticeni. De cand si-a-nceput "ucenicia", student fiind", in cadrul PCR,invatand sa manance ceea ce stim cu totii pentru dezvoltarea "limbii de lemn", continuand cu buna si promitatoarea activitate desfasurata in cadrul organizatiei de baza PCR a combinatului chimic Falticeni si apoi cu activitatea publica, nu a urmarit decat interesul sau personal, de accedere in functii compatibile perfect cu marea sa ingamfare dar incompatibile cu ceea ce are sub par.....

Nu mai e mult pana, cu ajutorul lui Flutur, il va da "jos" pe alt ingamfat ( dep. Andreica) si va trece,cu paru-i bogat, in tabara PD-L-ista....
1.2  RE: PNL e singurul care se tine de cuvant trimis de
( 1 feb 2008, 20:31:00
Bai fraiere Andreica este al pdl-ului nu e un ingimfat este cel mai curat parlamentar din judet cit despre bulangiul de Artene care nu a fost si nu va fi cineva decit un fraier care sponsorizeaza din orice pozitie nu aveti decit sa vi-l tine-ti ca nu e decit spargator de partide trimis de Marza de fapt voi pnl-istii sunteti aliatii lui Marza de aiai pleaca Lungu de la voi s-a saturat sa mai faca compromisuri gratuite.Deci mare ATENTIE vine TAVALUCUL si elitrele fluturelui bat si aduc un vant rece de BECI.
2.   Re;PNL... trimis de
( 1 feb 2008, 13:45:12
A-ti ramas Stupefiati....?!!! Stati putin d-lor din PNL...Luati-l cu flori si busuioc pe analfabetul,spagarul,teparul de Artene...si o sa vedeti la alegeri ce Stupefiati o sa ramineti....!!!! Nu are nici o influienta asupra electoratului..care se LAUDA EL...NICI RUDELE SI NICI NEVASTA NU-L VOTEAZA...Defapt PNL,nu are de ales..este pe destramate>>cei mai buni au plecat sau vor mai pleca>>>si au ramas ciurucuriule>>>Si cum proverbul...spune_mi cu cine te imprietenesti >>sa_ti spun cine esti...se potriveste bine la PNL...Va sugerez sa-i luati si pe Cornea si lingaul de Gheorghe C-tin,ca sa aveti toata gasca ptr>POKER si CAZINOURI...ca si asa nu a-ti facut nimic ptr>electorat>>>care acum o sa va taxeze pe masura>>Asa ca: CIOCUL MIC LAUDAROSILOR.....
3.   Lungu vara fierbinte trimis de
( 1 feb 2008, 20:36:55
PNL-ISTI VA PLECA LUNGU CE BINE IMI PARE CA ATI LUAT TZEAPA VA PLEACA TOFAN CE BINE IMI PARE CA ATI LUAT TZEAPA deci din TZEAPA IN TZEAPA pana la victoria finala ramaneti ISTORIE pe care am s-o respect. Noapte buna DRAGI PNL-ISTI.
4.   .....tepuiala trimis de
( 2 feb 2008, 12:46:27
Aveti grija pnl-istilor pe cine luati la voi in partid ,ca banii pd -ului i-a jucat pe la cazonouri si urmeaza ai vostri.Ce bine e ca l-au dat afara ca prea se credea smecher si e prieten cu toata pleava sucevei ,va dati seama cine ne reprezinta orasul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte