Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale va funcţiona din anul 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din anul 2008, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială se va diviza, urmând ca o parte din atribuţiile acestei instituţii să fie preluate de o nouă instituţie, Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale (ANPS).

Anunţul a fost făcut de parlamentarul PNL de Suceava Tiberiu Prodan, preşedintele comisiei pentru muncă din Senatul României, care a precizat că proiectul de lege pentru înfiinţarea Agenţiei a fost aprobat de această comisie, urmând să fie votat de Senat şi Camera Deputaţilor.

„În prezent, România înregistrează un important deficit de eficienţă şi eficacitate în administrarea prestaţiilor sociale, datorită unui număr prea mare de instituţii implicate în gestiunea acestor prestaţii. Această fragmentare a sistemului are drept consecinţe atât imposibilitatea realizării unor evaluări reale a numărului de beneficiari şi a sumelor cheltuite de la bugetul de stat, cât şi imposibilitatea evaluării impactului programelor de asistenţă socială asupra beneficiarilor”, a declarat Tiberiu Prodan.

El a adăugat că înfiinţarea noii Agenţii pentru Prestaţii Sociale are rolul de a se organiza un sistem unitar privind administrarea procesului de acordare a prestaţiilor sociale, respectiv a alocaţiilor familiale, ajutoarele sociale şi speciale către familii sau persoane, în funcţie de nevoile şi veniturile acestora.

ANPS preia o parte din atribuţiile Direcţiei de Muncă şi Asistenţă Socială

Senatorul sucevean a explicat că noua Agenţie va prelua atribuţiile şi responsabilităţile de administrare şi gestionare a prestaţiilor sociale de la actuala Direcţie de Muncă şi Asistenţă Socială.

Tiberiu Prodan a declarat că prin înfiinţarea ANPS se va asigura o viaţă autonomă pentru beneficiarii ajutoarelor sociale şi se va favoriza incluziunea socială a acestora, iar în acelaşi timp se vor simplifica procedurile de stabilire a dreptului la prestaţii sociale şi de plată a acestora.

„Noua Agenţie va asigura egalitate de tratament şi oportunităţi egale pentru fiecare cetăţean şi va crea posibilitatea efectuării unor evaluări exacte a numărului de beneficiari şi a sumelor cheltuite de la bugetul de stat”, a mai spus senatorul PNL de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale va funcţiona din anul 2008.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale va funcţiona din anul 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte