Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

PSD: PD a sprijinit introducerea taxei de înmatriculare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni îi acuză pe liderii PD că încearcă să câştige capital electoral prin contestarea taxei de primă înmatriculare.

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat că actualele critici ale democraţilor faţă de păstrarea acestei taxe sunt nejustificate, în condiţiile în care ea a fost introdusă atunci când PD s-a aflat la guvernare.

Bejinariu a arătat că taxa de primă înmatriculare nu ar fi putut fi introdusă dacă nu ar fi existat sprijinul PD.

„Cei de la PD au fost unii dintre principalii jucători în adoptarea acestei măsuri de a scoate forţat bani de la populaţie. Şi să nu uităm că la vremea respectivă, ministrul PD al mediului, Sulfina Barbu, a spus că această taxă este una de mediu”, a declarat deputatul PSD. El a adăugat că liderii PD ar trebui să iasă în faţa populaţiei României şi să explice „cum luptă ei pentru binele cetăţenilor”.

”Guvernul recurge la soluţii şmechere”

Pe de altă parte, deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a atras atenţia că actualul Guvern al României recurge la soluţii „şmechere şi penibile pentru a fenta” Uniunea Europeană în ceea ce priveşte eliminarea taxei de primă înmatriculare. Adomnicăi a arătat că taxa de înmatriculare încalcă Tratatul European, iar România riscă să ajungă în faţa Curţii Europene de Justiţie.

„Cu siguranţă că România va pierde acest proces. Iar până la punerea de acord a legislaţiei româneşti cu cea europeană, România va avea de plătit, în fiecare zi, sume consistente drept penalităţi. Şi din acest motiv trebuie să renunţăm la această taxă, pentru a evita penalităţile”, a declarat Adomnicăi.

Ea a mai precizat că în condiţiile în care Guvernul României a precizat că în prezent nu există posibilitatea legală pentru a returna această taxă, PSD va promova o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal.

Mirela Adomnicăi a precizat că această iniţiativă va da posibilitatea rambursării taxei de primă înmatriculare.

Nu în ultimul rând, deputatul PSD de Suceava a spus că afirmaţiile membrilor Guvernului României potrivit cărora această taxă este una pentru protecţia mediului nu sunt justificate.

„Dacă ar fi fost preocupaţi de protecţia mediului, cei din Guvern nu ar mai fi decis diminuarea în bugetului Ministerului Mediului, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani”, a mai declarat Mirela Adomnicăi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: PD a sprijinit introducerea taxei de înmatriculare.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
PSD: PD a sprijinit introducerea taxei de înmatriculare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa de protectie trimis de
(16 dec 2007, 06:00:07
primul lucru: din articol nu am inteles cine e de "vina", pd-ul sau pnl-ul? tot ca am inteles, e ca ziaristul care s-a chinuit sa publice articolul asta face politica psd.

psd-ul, pe de alta parte, in frunte cu reprezentatii lui penibili, as zice, ar trebui sa se abtina de la orice comentariu. as aminti aici pe nastase, pe dip (va mai amintiti? si nu e in puscarie), de fostl ministru al finantelor, whatshisname, de oameni de afecri gen sov, care pe vremea lor s-au nascut si au crescut; nu pot sa nu amintesc aici de mirza si de starea jalnica a judetului aflat, absurd, sub conducere psd-ista. asa ca domnita din imagine (care sa stiti ca arata asa din cauza efortului prelungit pentru a sl;uji cetatenii patriei) ar trebui sa lase la o parte exprimarile de zootehnist si sa priveasca mai bine in propria curte (era sa zic grajd).

taxa asta, pe de alta parte, e mentinuta de multe din tarile fost-comuniste care au aderat la uniune. probabil ca e prea mare, dar in
2.   Taxa trimis de
(17 dec 2007, 08:32:33
vorbiti numai prostii!aceasta taxa de prima inmatriculare este un bir destinat furturilo4r comise de guverenanti.de unde sa plateasca bugetul pensii de 75 milioane lewi unor judecatori care au umplut puscariile romaniei inainte de89,precum si securistilor care la livrau materia prima .presedintele tarii s-a suparat grozav cind au crescut pensiile cu citiva lei,dar nu sa intrebat de unde se vor lua banii pina in 2o13 pentru dublarea salariilor la toate cate3goriile de mincatori de bugett

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte