Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2020 - Anul XXV, nr. 66 (7371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucian, Kalmar – Suedia: “Aici se încearcă să se mențină liniște în rândul populației, cât mai puțină panică”

Lucian Pop este medic psihiatru, a lucrat cu ani în urma în Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, iar de 5 ani este în Suedia, actualmente medic psihiatru la Spitalul Regional Kalmar.

“Aici se încearcă să se mențină liniște în rândul populației, cât mai puțină panică. Parțial se reușește, comunicarea cu sistemul sanitar e bună, oamenii au un număr special, 1177, la care pot suna și obține informații. În rândul comunității medicale e bună organizarea, cel puțin la nivel de informații. Atitudinea autorităților oscilează între a urma modelul englezesc (cel în care se spune că stoparea epidemiei se obține prin imunizarea de grup) și măsurile tot mai restrictive (gen închiderea școlilor). Rezultatul e o stare de panică mai redusă, dar, având în vedere că oameni suntem, și aici se fac provizii de mâncare și hârtie igienică; nu mai există de cumpărat spirt sanitar, așa că lumea improvizează.

În general, se simte restrângerea activității pe tot mai multe planuri, nu mai e starea de relaxare de înainte, când deja în martie știai cum iți vei petrece vara, eventual făceai planuri și pentru vacanța de toamnă-iarnă.

Un lucru bun este ușurința cu care se pot efectua anumite acțiuni, gen plata facturilor sau comunicarea cu autoritățile, reînnoirea prin telefon sau internet a rețetelor medicale, toate astea ducând la micșorarea contactelor fizice, de mare importanță în prevenirea răspândirii virusului.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucian, Kalmar – Suedia: “Aici se încearcă să se mențină liniște în rândul populației, cât mai puțină panică”.
 Vizualizări articol: 3506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucian, Kalmar – Suedia: “Aici se încearcă să se mențină liniște în rândul populației, cât mai puțină panică”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei