Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 242 (6952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mary McAuliffe: „Parisul anilor nebuni”

Parisul anilor 1920 a fost fără îndoiala... nebun. Parizienii încercau să uite ororile războiului şi se aflau în pragul unei lumi noi – una în care se auzeau vacarmul automobilelor şi ritmurile muzicii de jazz. Mary McAuliffe ne prezintă un deceniu care a asistat la uriaşele schimbări în aproape toate domeniile, de la artă şi arhitectură la muzică şi literatură, de la modă, spectacole sau transport la comportamentul oamenilor.

Epicentrul creativităţii, ca şi al petrecerilor, era Montparnasse, unde artiştii şi scriitorii săraci găseau prieteni şi cafenele, iar turiştii descopereau Parisul mult visat. Personaje importante pe scena pariziană – precum Gertrude Stein, Jean Cocteau, Pablo Picasso, Igor Stravinski, Serghei Diaghilev sau Marcel Proust – au continuat să-şi exercite influenta, în timp ce altele au reuşit să se facă remarcate– printre acestea Ernest Hemingway, Coco Chanel, Cole Porter şi Josephine Baker, dar şi Andre Citroen, Le Corbusier, Man Ray, Sylvia Beach, James Joyce sau imprevizibila Kiki de Montparnasse.

Cu toate acestea, departe de a fi ani de fericire deplină, Les Annees folles au fost martorii unei profunde disperări, ca şi ai apariţiei unor organizaţii de extremă dreaptă, care aveau menirea de a anihila tot ce ameninţa tradiţia şi ordinea – un conflict care va escalada în deceniul următor. Prin cuvinte şi imagini evocatoare, Mary McAuliffe readuce la viaţa această epocă dinamică.

Sursa: libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mary McAuliffe: „Parisul anilor nebuni”.
 Vizualizări articol: 2061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mary McAuliffe: „Parisul anilor nebuni”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei