Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 194 (6904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bradley C. Birkenfeld: „Bancherul diavolului”

Bradley Birkenfeld avea totul ca bancher privat elvețian care lucra la cea mai mare bancă din lume, UBS, unde mega-bogătașii își ascund milioanele de ochii autorităților fiscale într-o rețea secretă și complexă de conturi cu parolă și companii offshore. Când a descoperit că UBS voia să dea vina pe el pentru nesăbuințele clienților, Birkenfeld a denunțat situația guvernului SUA.
Peste 15 miliarde de dolari (și numărătoarea continuă) au fost recuperați pe baza informațiilor fără precedent ale lui Birkenfeld, dar cu toate că Bradley, singur, a demascat cea mai mare schemă de fraudă fiscală din istorie și a zdruncinat cu denunțul lui tradițiile secretului bancar elvețian, Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat de conspirație și Birkenfeld a fost arestat și a ispășit treizeci de luni de închisoare. Dar Brad a triumfat în cele din urmă. După ce a ieșit din închisoare, și-a luat revanșa când Fiscul american i-a acordat pentru dezvăluirile lui senzaționale o recompensă de 104 milioane de dolari, cea mai mare recompensă din istorie.
De-a lungul timpului în care a fost bancher privat al băncii elvețiene, autorul a dus o viață de lux cu mașini Ferrari, cover girls, șampanie scumpă și bani care curgeau ca la robinet. Ca și apa, banii cu care lucra circulau invizibili și anonimi prin conturi offshore. Birkenfeld a fost unul dintre aceia care a secretizat sume enorme (fără plata taxelor) pentru clienții super-bogați. La un moment dat, a descoperit afacerile și înțelegerile din spatele fortăreței UBS. Parțial din motive etice, dar mai ales din instinct de auto-apărare, și-a deconspirat angajatorii atunci când și-a dat seama că UBS avea un plan conform căruia urma să-și arunce propriii angajați în cușca leilor.
Brad Birkenfeld este cel mai important avertizor din istorie, singurul om care a dezvăluit cea mai mare fraudă fiscală din lume: 19.000 de conturi-client desecretizate, 780 de milioane de dolari recuperați de fiscul american.
Una dintre cele mai bune cărți despre infracțiunile corporatiste care a fost scrisă vreodată.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bradley C. Birkenfeld: „Bancherul diavolului”.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bradley C. Birkenfeld: „Bancherul diavolului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei