Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Philip Hook: „Escrocii galeriilor de artă”

Inițiați și fraieri, spioni și anarhiști, erudiți, aristocrați și connaisseuri, lăcomie și generozitate, glorie și confidențialitate, geniu și multă artă. Mai exact, arta comerțului cu artă. Cea dintâi istorie a dealerilor de artă, aceste extraordinare și discrete personaje care și-au construit profesia în jurul unui singur talent: acela de a identifica precis calitățile inefabile, dar infinit de valoroase, care caracterizează capodoperele - și de a găsi clienți pentru care aceste calități sunt irezistibile. 

Duveen, cel care i-a adus pe vechii maeștri în America; Paul Durand-Ruel, apărătorul impresioniștilor; Daniel-Henry Kahnweiler, marele preot al Cubismului; Leo Castelli, dealer și moașă pentru Expresionismul abstract și Pop Art; Peter Wilson, charismaticul președinte al Casei Sotheby’s, care a transformat licitațiile în spectacol de teatru.

Povestea lui Philip Hook ne poartă de la începuturile acestei meserii - la Antwerpen, unde picturile erau vândute la cântar - până la splendoarea galeriilor contemporane din New York, Londra sau Paris. 

Philip Hook este director al departamentului de Artă Modernă și Impresionism la Sotheby’s din Londra. A lucrat în departamentul de Pictură a secolului al XIX-lea de la Christie’s. De patruzeci de ani participă cu regularitate la faimoasa emisiune BBC Antiques Roadshow.

„O paradă de șarlatani, escroci și vizionari în această istorie vie a celor două mii de ani de comerț cu artă - așa cum remarcă Robert Eustace - Hook scrie cu onestitate și detașare și aproape niciunul dintre personajele lui nu scapă cu fața curată“. 

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Philip Hook: „Escrocii galeriilor de artă”.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Philip Hook: „Escrocii galeriilor de artă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei