Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 62 (6772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ricki Lewis: „Vindecat pentru totdeauna”

O narațiune științifică fascinantă, care explorează următoarea frontieră a medicinei și geneticii prin prisma extrem de personală a copiilor și a familiilor pe care terapia genică i-a afectat.
Corey Haas, un băiat de opt ani, era aproape orb ca urmare a unei boli ereditare când vederea i-a fost restabilită printr-o procedură delicată, care a făcut istorie. Ca într-un roman SF, doctorii au injectat cu mare grijă în ADN-ul din ochii băiatului viruși purtători de gene vindecătoare. După câteva zile, Corey putea să vadă, terapia genică ajutându-l să-și recapete vederea.
„Vindecat pentru totdeauna” este prima carte care relatează povestea fascinantă a terapiei genice: cum funcționează, care sunt fundamentele științifice ale metodei, cum au fost ajutați sau vătămați pacienții (în majoritate copii) și cum au învățat oamenii de știință din fiecare experiment să se apropie pas cu pas de promisiunea imensă a unui „tratament definitiv” care, rezolvând problemele la originea lor genetică, să nu mai necesite alte operații chirurgicale sau medicamente.
Spusă prin vocile copiilor și familiilor care au fost surse de inspirație, subiecte experimentale și succese ale științei geneticii, „Vindecat pentru totdeauna” prezintă în mod convingător și captivant viitorul medicinei.
În acest studiu impresionant, meticulos documentat, al ultimelor evoluții captivante din terapia genică, geneticiana și jurnalista pe teme medicale Ricki Lewis (autoarea cărții „Human Genetics”) analizează îndeaproape momentele dificile din istoria tratării bolilor genetice rare, precum și progresele de ultimă oră. După cum relatează autoarea în această lucrare riguroasă și plină de energie, cu fiecare nou succes, vindecarea infecției HIV și a altor zeci de boli devine o posibilitate tot mai apropiată.
Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ricki Lewis: „Vindecat pentru totdeauna”.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ricki Lewis: „Vindecat pentru totdeauna”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei