Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iul 2017 - Anul XXII, nr. 152 (6568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eric Frattini: „Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra”

În ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, odată cu marile valuri de imigranţi italieni, în Statele Unite a pătruns şi una dintre cele mai mari şi influente organizaţii criminale, Mafia italiană.

Și pentru Cosa Nostra America a reprezentat tărâmul tuturor posibilităţilor; tentaculele ei au pătruns rapid în toate domeniile vieţii americane: au cucerit jocurile de noroc, sindicatele, cluburile de noapte, porturile, cazinourile, importurile şi exporturile diferitelor bunuri, colectarea gunoiului, distribuţia de tutun, producerea şi distribuirea alcoolului, lumea cinematografiei, mass-media şi chiar lumea politică.

Naşii Mafiei au devenit rapid capi ai unor afaceri ilegale profitabile precum traficul de droguri, prostituţia, furtul de maşini, spălarea banilor, şantajul, extorsiunea, şi nu se dădeau în lături de la asasinarea celor care îi împiedicau să-şi câştige zecile de milioane de dolari.

În 1976, fiecare cetăţean american plătea Cosei Nostra doi cenţi în oricare operaţiune zilnică pe care o realiza. De la a schimba o simplă fereastră, afacere aflată sub controlul familiei Gambino, a cumpăra o pâine, familia Lucchese controlând distribuţia cuptoarelor şi familia Bonanno pe cea a făinii, a merge la cinema şi a plăti un bilet, familia din Los Angeles controlând sindicatele cinematografice, precum şi cea mai mare parte a sălilor de cinema, a bea un pahar în orice bar din Statele Unite, familiile din Chicago, Denver şi Cleveland controlând cea mai mare parte a distribuţiei băuturilor alcoolice, la a mânca un simplu file, familia Gambino şi familia Colombo dominând distribuţia de carne în marile spaţii comerciale.

„Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra” nu reprezintă numai o lectură fascinantă despre lupta pentru putere economică, asasinate, milioane de dolari şi personaje celebre precum Frank Sinatra, Al Capone, Marylin Monroe, Vito Genovese, John Fitzgerald Kennedy, Jimmy Hoffa sau Robert Kennedy, ci, mai ales, întreaga istorie bine documentată a unui fenomen marcant al lumii americane.

Oricare ar fi denumirea ei, Mafia, Cosa Nostra, Sindicatul, Crima Organizată, Frăţia, Uniunea, Biroul (Mafia din Noua Anglie), Echipa (Mafia din Chicago), Braţul (Mafia din Buffalo) sau Combinaţia (Mafia din Cleveland), aceasta organizaţie criminală este reală. La fel sunt şi personajele şi evenimentele pe care „Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra” le relatează.

Sursa: www.carte.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eric Frattini: „Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra”.
 Vizualizări articol: 2409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eric Frattini: „Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei