Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iun 2017 - Anul XXII, nr. 140 (6556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Erich Maria Remarque: „Noapte la Lisabona”

Ne aflăm în anul 1942 - al Doilea Razboi Mondial a cuprins deja mare parte a Europei. Cu greu se mai poate găsi o cale de scăpare pentru cei prinși de valul războiului. Singurul gând ce însuflețește miile de refugiați, singura nădejde care ține în viață generații întregi este visul de a fugi în America.

În frământatul oraș Lisabona, unde speranța libertății pâlpâie încă, un tânăr își lasă iubita la hotel și încearcă să câștige la cazinou banii pentru două bilete cu care să se îmbarce pe vaporul către New York. Mai are în buzunar șaizeci și doi de dolari, din care pierde mare parte. Deznădăjduit, părăsește cazinoul și rătăcește pe străzi, riscând să fie arestat.

Așa îl întâlnește pe acela care, refugiat ca și el, folosește - ca să scape de controlul nazist - un pașaport fals și un nume de împrumut, Joseph Schwarz. Acesta îi propune un târg: trebuie să asculte povestea aventurii lui și a iubitei, acum moartă, în schimbul celor două bilete de vapor către libertate.

Deși neîncrezător, tânărul acceptă, fără să știe însă că hotărârea lui de-o clipă îi va schimba pentru totdeauna viața. Nici măcar nu-i trece prin cap că prețul unei nopți în Lisabona va fi mult mai mare decât câteva ore de răbdare în fața poveștilor despre trecut.
Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erich Maria Remarque: „Noapte la Lisabona”.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erich Maria Remarque: „Noapte la Lisabona”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei