Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Traian Tandin: „Dicționar de argou al lumii interlope”

Multe se pot întâmpla când talentul și pasiunea pentru literatură se întâlnesc cu îndelungata experiență judiciară și cu un nedisimulat interes pentru siguranța vieții de zi cu zi. Astfel s-a născut prezentul volum, care poate contribui în mod decisiv la dărâmarea barierei lingvistice dintre noi, cei care ne raportăm corect și onest la lege, la semeni, și ceilalți - din ce în ce mai numeroși, din păcate - care și-au făcut din fărădelege un mod de viață.  
De câte ori nu vi s-a întâmplat să auziți pe stradă, cu precădere în perimetrele aglomerate, în stațiile de autobuz, în magazine, frânturi de conversație între persoane cu o înfățișare...s-o numim ciudată, ca să respectăm imperativul prezumției de nevinovăție, conversație din care nu ați priceput nimic, întrucât cuvintele folosite nu semănau cu niciuna dintre limbile străine pe care le-ați învățat vreodată? Ei bine, în păsăreasca asta brutală și vulgară își pun la cale jafurile cei certați cu legea, de multe ori chiar sub nasul și în urechile dumneavoastră.  
Prin cartea de față, Traian Tandin vă oferă posibilitatea de a decripta rapid discursul încifrat al hoților, dându-vă atât șansa de a vă proteja pe dumneavoastră înșivă, cât și de a-i avertiza, eventual, pe cei vizați.  
Cu toate ca argoul hoților și criminalilor poate constitui un interesant material de studiu pentru lingviști, scrierea lui Traian Tandin își asumă, în mod explicit, o finalitate pragmatică: protejarea omului onest de actele infracționale. Și cum o bună și eficientă apărare nu poate avea la bază decât cunoașterea, fostul ofițer de poliție judiciară pune cu generozitate la dispoziția cititorilor cunoștințele acumulate în ani de experiență criminalistică și judiciară, în forma acestui dicționar.

Sursa: www.shopmania.ro 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Tandin: „Dicționar de argou al lumii interlope”.
 Vizualizări articol: 1958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Tandin: „Dicționar de argou al lumii interlope”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei