Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mai 2017 - Anul XXII, nr. 113 (6529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Idolii forului”

Volumul reunește opiniile a cincisprezece tineri eseiști care încearcă să explice de ce pare România blocată într-un model cultural revolut, punând în discuție rolul intelectualilor noștri publici cu formație enciclopedică în societatea actuală.
Autorii pleacă de la ideea că în România, ca și în societățile paramoderne, intelectualul public fără o anume specializare își face iluzia - și publicul îi acordă uneori credit - că este capabil să ofere modele sociale. O privire atentă, din tot atâtea unghiuri câți autori sunt, oferă cititorului invitația la dialog despre rolul și viitorul intelectualității românești, comportamentul acesteia, valorile pe care trebuie să le promoveze, contribuția la formarea unor noi generații de tineri. Eseiștii pledează pentru o clasă de mijloc a spiritului dominată de intelectualii specialiști în diverse domenii de activitate și nu pentru intelectualii elitiști, a căror paradă pentru cultura de tip enciclopedic, eclectică, sterilă nu oferă soluții. Tonul decent, critica ideilor și a mentalităților și nu a persoanelor fac din acest volum de eseuri un model de reflecție asupra modului cum trebuie dezbătute problemele României actuale.

Sursa: www.ishop.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Idolii forului”.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Idolii forului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei