Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grazia Deledda: „Trestii în vânt”

Într-un sat din Sardinia trăiește nobila familie Pintor: tatăl, mama și cele patru fiice. Fiica cea mică încalcă regulile impuse de tatăl mândru și orgolios și fuge în peninsulă. Tatăl, afectat de scandalul provocat în sat de fuga fetei, încearcă să o urmărească, dar este găsit mort. Moartea lui rămâne învăluită în mister. Fata se căsătorește, are un copil, dar moare la rândul ei.

 

O poveste de dragoste în care domină sentimentul religios al păcatului și conștiința tragică a unui destin inexorabil

Romanul începe cu momentul în care fiul fetei fugite sosește în casa mătușilor lui. Acestea asistă resemnate la declinul tinereții lor și al casei în care trăiesc. Sunt protejate de servitorul lor, care le rămâne fidel dintr-un puternic sentiment de vină și care visează să reînvie măreția casei și a familiei. Speranța lui se aprinde odată cu venirea nepotului. Reacțiile la sosirea acestuia sunt descrise minuțios, cu diferitele lor mecanisme de acceptare și de refuz, până ce dragostea reușește să restabilească un nou echilibru, pe care fiecare membru al comunității îl plătește cu propria experiență și în măsura adecvată propriului rol.

O poveste de dragoste în care domină sentimentul religios al păcatului și conștiința tragică a unui destin inexorabil. O fuziune carnală între locuri și oameni, între starea de spirit și peisaj, între oameni și pământul Sardiniei, un loc mitic și un punct de plecare pentru o călătorie de descoperire a unei lumi ancestrale și primitive. De la adorație la disperare, de la calmul luminos al marii la violența frenetică a vântului, sentimentele și natura vibrează cu aceeași exaltare, cu aceeași lipsă de măsură.

Sursa: www.libris.ro

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grazia Deledda: „Trestii în vânt”.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grazia Deledda: „Trestii în vânt”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte