Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parisoula Lampsos & Lena Katarina Swanberg: „Viaţa mea cu Saddam Hussein”

O poveste uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost, timp de 30 de ani, amanta lui Saddam Hussein.

 

„Prinţesa Bagdadului”

Parisoula Lampsos l-a întâlnit pe Saddam Hussein la un party,organizat de nişte prieteni, la vârsta de 16 ani şi, din acel moment şi până în ziua în care a fost nevoită să fugă din Irak pentru a-şi salva viaţa, nu s-a putut elibera de sub influenţa acestuia.

Fiică unică a unei familii bogate din Grecia, Parisoula s-a născut la Beirut şi a trăit în Irak în perioada de dinaintea venirii la putere a lui Saddam, perioadă în care, graţie petrolului, ţara a cunoscut o creştere economică fantastică.

Fiind o adolescentă frumoasă şi spirituală, Parisoula era supranumită „Prinţesa Bagdadului”.

Destinul ei avea să rămână legat de cel al lui Saddam Hussein din seara în care s-au întâlnit pentru prima oară. Din acel moment, Saddam a considerat-o pe Parisoula proprietatea lui. Chiar şi atunci când a fost căsătorită şi a avut copii, el i-a distrus căsnicia, l-a trimis pe soţul ei în surghiun şi i-a confiscat averea.

 

O poveste adevărată, teribilă şi captivantă

Cunoscută în palatul lui Saddam Hussein ca Shakraa (Blonda), Parisoula Lampsos ştia la perfecţie câteva limbi străine, ceea ce i-a înlesnit angajarea într-un post-cheie în Federaţia Femeilor din Irak. A fost asistenta lui Uday, fiul cel mai în vârstă al lui Saddam, în perioada în care acesta a condus Comitetul Olimpic.

Parisoula Lampsos a fugit din Irak în anul 2001. A fost o călătorie dramatică, a durat un an întreg şi s-a încheiat în Thailanda, unde a obţinut protecţie americană. Din anul 2003 trăieşte în Suedia.

Jurnalista Lena Katarina Swanberg a petrecut mult timp alături de Parisoula Lampsos redactând împreună povestea adevărată, teribilă şi captivantă despre viaţa pe care aceasta a dus-o în umbra dictatorului.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parisoula Lampsos & Lena Katarina Swanberg: „Viaţa mea cu Saddam Hussein”.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parisoula Lampsos & Lena Katarina Swanberg: „Viaţa mea cu Saddam Hussein”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei