Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sofi Oksanen: „Ziua când au dispărut porumbeii”

Ziua când au dispărut porumbeii”este o poveste cutremurătoare despre ocupaţie, rezistenţă şi colaboraţionism care se petrece într-o Estonie devastată de cel de-al Doilea Război Mondial. Romanul urmăreşte destinele sinuoase a trei personaje aruncate fără veste în această lume haotică: Roland, un luptator pentru independenţă principial; vărul lui, Edgar, pregătit să facă aproape orice pentru a-şi ascunde secretele şi a-şi păstra relaţiile cu puternicii zilei; şi soţia lui Edgar, Juudit, care este sfâşiată între iubirea pentru un ofiţer german, teama de a se întoarce la căsnicia ei nefericită şi neconsumată şi relaţia cu idealistul Roland.

Aşa cum scrie „Svenska Dagbladet”, „<Ziua când au dispărut porumbeii> este un roman atrăgător, extraordinar de bine scris, despre timpuri întunecate. El este însă şi un avertisment: fiecare detaliu istoric trebuie observat cu atenţie critică, inclusiv cele din acest roman. Faptul că el reuşeşte să redea dificultăţile istoriografice într-o manieră atât de lipsită de afectare, fără să-şi piardă puterea unei opere de ficţiune, îl face cu atât mai fascinant.”

Sofi Oksanen scrie amestecând impecabil brutalitatea nemediată şi bogăţia emoţională a detaliilor. Cei aflaţi în pielea cititorului trec prin tot soiul de senzaţii: furie, dezgust, jale, compasiune. Subiectul cărţii creează o atmosfera asemănătoare romanelor lui Le Carre.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sofi Oksanen: „Ziua când au dispărut porumbeii”.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sofi Oksanen: „Ziua când au dispărut porumbeii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei