Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Harper Lee: „Să ucizi o pasăre cântătoare”

„Să ucizi o pasăre cântătoare”este un roman brutal şi onest, care se construieşte pe marginea unor subiecte de permanent interes: rasismul, conflictele sociale şi pierderea inocenţei copilăriei, totul filtrat prin ochii unei fetiţe.

 

Întâmplări dramatice într-un orăşel sudist

Scout Finch este martoră la întâmplările dramatice declanşate într-un orăşel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă. Tatăl naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apărării, trebuie să ţină piept unor prejudecăţi până atunci latente şi, din acel moment, Scout şi fratele ei, Jem, sunt atraşi într-o succesiune rapidă de evenimente care le depăşesc înţelegerea.

Pe timpul procesului, orăşelul decade treptat în grotesc şi violenţă, însă exista oameni care nu se lasă contaminaţi de setea generală de linşaj, iar Atticus Finch rămâne reperul moral care îi oferă lui Scout - şi totodată cititorilor - un punct de vedere empatic şi echilibrat.

 

O operă clasică a literaturii americane

„Mulţi dintre fanii autoarei - scrie The Observer - sunt convinşi că Harper Lee, autoarea unui roman devenit aproape instantaneu o operă clasică a literaturii americane, a încetat de mult din viaţă. Cartea ei având ca subiect conflictele rasiale din Sudul Statelor Unite, distinsă cu Premiul Pulitzer în 1960, rămâne unul dintre marile succese literare ale ultimei jumătăţi de secol, iar autoarea însăşi este un personaj cheie în recent lansatul film Capote, care a readus-o în lumina reflectoarelor. Dar, în ciuda faimei de care se bucură, Harper Lee a dispărut din viaţa publică de mai bine de patru decenii, urmând exemplul altor pustnici, ca J.D. Salinger sau Thomas Pynchon, retraşi din lume pentru a evita efectele secundare ale celebrităţii.”

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harper Lee: „Să ucizi o pasăre cântătoare”.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harper Lee: „Să ucizi o pasăre cântătoare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei