Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carlos Ruiz Zafon: „Prizonierul cerului”

 

„Prizonierul cerului”(2011), cel de-al treilea volum semnat de Carlos Ruiz Zafon din ciclul de romane început cu „Umbra vântului” şi „Jocul îngerului”, revine la misterioasa şi fascinanta lume din Cimitirul Cărţilor Uitate, în centrul vechi al Barcelonei.

 

Aventuri uluitoare, presărate cu urmăriri, trădări, poveşti de iubire, evadări şi reîntoarceri din morţi

În dimineaţa de Crăciun a anului 1957, protagonistul romanului, Daniel Sempere, se afla singur în anticariatul tatălui sau, când apare un personaj misterios. Acesta îşi manifestă interesul faţă de unul dintre cele mai preţioase volume din magazin, volum ţinut sub cheie, o ediţie frumoasă, cu ilustraţii unice, din „Contele de Monte-Cristo”.

Deşi nu pare să aibă o pasiune aparte pentru cărţi, străinul insistă să cumpere această ediţie scumpă şi s-o dăruiască prietenului apropiat al lui Daniel împreună cu o dedicaţie stranie. Vizita sa declanşează o serie de aventuri uluitoare, presărate cu urmăriri, trădări, poveşti de iubire, evadări spectaculoase din temniţă, schimbări de identitate şi reîntoarceri din morţi care schimbă destinele tuturor şi la care cititorii vor lua parte cu sufletul la gură.

 

„Un roman al splendorii şi al capcanelor”

„Un roman al splendorii şi al capcanelor - spune Stephen King - care la rândul lor ascund alte şi alte capcane. În mâinile lui Carlos Ruiz Zafon, fiecare scenă împrumută aerul misterios din primele filme ale lui Orson Welles. Trebuie să fii cu adevărat romantic ca să-i poţi aprecia întreaga valoare, şi abia atunci lectura ta va fi excepţională.”

„Curata magie - scrie gazeta <Hamburger Abendblatt> -doar astfel de cuvinte pot descrie romanul lui Carlos Ruiz Zafon. Istorie şi arta scrisului, intrigă şi caracter, personaje şi profiluri sinuoase, totul ca la carte. Scriitura lui Zafon e aidoma unui parfum care se risipeşte, seducător şi senzual, dar a cărui aromă persistă şi după ce ai uitat de el.”

Sursa: www.libris.ro

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carlos Ruiz Zafon: „Prizonierul cerului”.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carlos Ruiz Zafon: „Prizonierul cerului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei