Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marian Keyes: „Un tip mortal”

 

În acelaşi stil direct, cursiv şi plin de umor cu care ne-a obişnuit în cărţile anterioare, Marian Keyes abordează în cel mai recent roman al sau, „Un tip mortal” (2008), probleme actuale ale societăţii contemporane, precum violenţa domestică, alcoolismul, intrigile murdare şi corupţia politicienilor.

 

Alternând admirabil planurile temporale, romanul reuneşte mărturiile a patru femei

Vestea neaşteptată a căsătoriei lui Paddy de Courcy, un politician plin de succes şi totodată un bărbat cu un farmec aproape supranatural, râvnit de întreaga suflare feminină irlandeză, cade ca un trăsnet asupra tuturor femeilor prin viaţa cărora a trecut.

Alternând admirabil planurile temporale, romanul reuneşte mărturiile a patru femei despre relaţia lor cu Paddy de Courcy: Lola - o stilistă nostimă, sufletistă şi cochetă, Grace - o ziaristă integră şi energică, Marnie - o mamă de familie pe care sensibilitatea exacerbată o împinge spre alcoolism şi Alicia - „fericita” mireasă şi unealta maşinaţiunilor politicianului.

 

„Un roman impresionant, despre iubire, intrigi, gelozie si adevaratul sens al prieteniei”

Dezvăluind faţa diabolică a lui Paddy de Courcy, poveştile lor şocante se pun în slujba unei cauze nobile: salvarea reputaţiei lui Dee Rossini, şefa partidului Noua Irlandă, pe care acesta plănuieşte s-o înlăture de la putere pe cele mai josnice căi.

Incursiunile în culisele politicii, în lumea presei şi a stiliştilor, în cercurile înalte ale societăţii dublineze, dar şi atmosfera provincială a orăşelului Knockavoy şi a micii sale comunităţi de travestiţi conferă romanului autenticitate şi culoare.
„Un roman impresionant, despre iubire, intrigi, gelozie si adevăratul sens al prieteniei”, aşa cum scrie „Daily Mail”, „un roman cu o intriga surprinzătoare, profund şi deosebit de critic în privinţa realităţii sumbre a Irlandei din zilele noastre”, cum apreciază „Sunday Tribune”.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Keyes: „Un tip mortal”.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marian Keyes: „Un tip mortal”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei