Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2012 - Anul XVII, nr. 240 (5145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Isabel Allende: „Paula”

Autoarea, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, a avut o fiică, pe nume Paula, care a murit în anul 1992 de porfirie. Veghindu-şi fiica, ea a aşternut pe hârtie tot ceea ce ar fi vrut să-i spună Paulei şi nu a mai reuşit întrucât aceasta şi-a petrecut ultimul an de viaţă în comă, pe un pat de spital.

 

„O carte a marilor pasiuni şi a marilor caractere”

 

Aceasta este povestea unui roman cutremurător scris de Allende-mama, la căpătâiul fiicei sale. Cartea conturează portretul emoţionant al unei femei sensibile şi puternice, care îşi sublimează suferinţa şi iubirea prin forţa magică a ficţiunii.

Cartea a fost apreciată ca fiind „cea mai emoţionantă, cea mai personală şi mai intimă dintre cărţile pe care le-a publicat Allende până în prezent” (La Tarde).

„Numai o scriitoare cu talentul lui Isabel Allende putea să transforme această tragedie într-o explorare a tuturor trăirilor omeneşti” (Publishers Weekly).

„<Paula> este o poveste cutremurătoare care devine un imn închinat speranţei şi vieţii. O carte a marilor pasiuni şi a marilor caractere” (Miami Herald).

O autoare căreia statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres

Isabel Allende s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Şi-a petrecut copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii Pinochet s-a refugiat în Venezuela, unde a rămas timp de cincisprezece ani şi a lucrat ca ziaristă. În 1982, primul său roman, „Casa spiritelor”, are un succes fulminant şi devine bestseller internaţional. În 1984 publica „Despre dragoste şi umbră”, apoi „Eva Luna” (1987), „Povestirile Evei Luna” (1989) şi „Planul infinit” (1991). Un an mai târziu fiica scriitoarei moare în urma unei crize de porfirie. Următoarea carte, „Paula” (1994), este dedicată acestei pierderi irecuperabile. De succes s-au bucurat şi insolitul volum „Afrodita” (1997), romanele „Fiica norocului” (1999) şi „Portret în sepia” (2000), volumul de memorii „Ţara mea inventată” (2003) şi volumul „Zorro” (2005).

În 2006 apare romanul „Ines a sufletului meu”, în toamna lui 2007 publică romanul autobiografic „Suma zilelor”, în 2009, „Insula de sub mare”, iar în 2011 „Caietul Mayei”. În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters.

 

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isabel Allende: „Paula”.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isabel Allende: „Paula”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei