Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emir Kusturica: „Unde sunt eu în toată povestea asta?”

 

Publicat prima oară la Belgrad, în octombrie 2010, sub titlul „Moartea e un zvon neverificat”, volumul „Unde sunt eu în toată povestea asta?”reprezintă debutul literar al lui Emir Kusturica.

 

„Cred în artă ca formă de terapie pentru oamenii care s-au săturat să fie manipulaţi”

Cartea îndrăgitului regizor deapănă o poveste ce porneşte din vremurile de şcoală, când Iuri Gagarin zbura prima oară în spaţiu, traversează tragedia destrămării Iugoslaviei şi a războiului din Bosnia-Herţegovina şi ajunge până în ziua de azi, la prietenia cu celebrul star hollywoodian Johnny Depp şi la expatrierea în Franţa.

Cele mai fascinante sunt divagaţiile, care cuprind, de data aceasta în scris, într-un stil deosebit de plastic şi antrenant, minunatele imagini cu care suntem deja familiarizaţi din filmele sale: poveştile nebuneşti din Balcani, personajele sentimentale, uneori groteşti, însă debordând de viaţă.

„Cred în artă ca formă de terapie pentru oamenii care s-au săturat să fie manipulaţi, şi sunt din ce în ce mai mulţi. Paradoxul acestei cărţi este că vorbeşte în acelaşi timp despre memorie şi despre uitare într-o epocă în care fiinţa umană are tendinţa să uite din ce în ce mai repede, ba chiar să ignore trecutul ce nu este pus în mod voit în lumină.” (Emir Kusturica)

 

„Una dintre cele mai savuroase lecturi pentru iubitorii de cinema şi iubitorii libertăţii de gândire”

„Unde sunt eu în toata povestea asta?” nu este o autobiografie atotcuprinzătoare. Autorul nu povesteşte despre turnarea nici unuia dintre filmele sale, cu toate că „Underground”ar fi meritat un întreg capitol.

Emir zăboveşte în schimb, precum Tolstoi, asupra copilăriei, adolescenţei şi tinereţii sale. Asupra gloriei tatălui şi asupra apartamentului cu două camere al mamei, asupra timpului secretelor amoroase.

„Unde sunt eu în toată povestea asta?” este primul lucru pe care Kusturica l-a scris singur, după ce i-a invitat pe cei mai buni autori sârbi şi bosniaci în viaţă - Abdulah Sidran, Gordan Mihić, Dušan Kovačević - să i se alăture la scrierea scenariilor pentru filmele sale. Acest lucru conferă cărţii o latură inedită, neaşteptată, care face din ea una dintre cele mai savuroase lecturi ale momentului pentru iubitorii de cinema şi iubitorii libertăţii de gândire din Serbia.” (Le Point)

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emir Kusturica: „Unde sunt eu în toată povestea asta?”.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emir Kusturica: „Unde sunt eu în toată povestea asta?”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei