Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Popa, George Istrate: “Câmpulung Moldovenesc. Monografie turistică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printr-un efort conjugat, Gheorghe Popa şi George Istrate au scos recent de sub tipar, susţinuţi de câţiva sponsori generoşi, o carte care lipsea până acum din constelaţia lucrărilor monografice referitoare la perimetrul bucovinean: “Câmpulung Moldovenesc. Monografie turistică”.

 

„Călătorului, cititor... cu generozitate şi bună-credinţă”

Printr-o „Invitaţie” care deschide această lucrare voluminoasă, autorii, care se adresează „călătorului, cititor al acestei monografii turistice”, spun că îi oferă acestuia, „cu generozitate şi bună-credinţă”, „aproape tot ce doreşte şi are nevoie ca să vadă şi să admire Câmpulungul bucovinean, aşezat măreţ şi mândru în creştetul ţării”.

„Fie că va călători cu pasul, fie cu mijlocul de transport, fie numai cu gândul, citind din curiozitate cartea de faţă, el va fi răsplătit, pentru dorinţă şi efort, cu ce are mai specific, mai reprezentativ şi mai încântător acest ţinut românesc, străvechi şi mirific”.

 

Un „decor preafrumos, dăruit şi binecuvântat de Dumnezeu...”

Accentuând faptul că în acest „decor preafrumos, dăruit şi binecuvântat de Dumnezeu, au răsărit şi au înflorit, datorită inspiraţiei, iscusinţei şi hărniciei oamenilor, tradiţii, obiceiuri, meşteşuguri şi valori care dăinuiesc şi rămân nemuritoare”, cei doi autori îşi segmentează lucrarea în capitole distincte care vizează cadrul natural, legenda Câmpulungului Moldovenesc, file de istorie, tradiţii populare, trecând apoi la prezentarea obiectivelor turistice antropice şi naturale, a structurilor cu funcţiuni de cazare şi agrement, cu detalii şi informaţii utile privind turismul de munte (călăuza turistului la munte, neprevăzutul în munţi, legile muntelui...).

 

Un ghid şi un îndrumar preţios pentru toţi cei care păşesc pe pământul Bucovinei 

„Turistul-cercetător - ne îmbie Gheorghe Popa şi George Istrate - avizat observator şi împătimit investigator al naturii, istoriei, artei, etc., va afla, în cuprinsul lucrării, un preţios fond documentar, conţinând importante şi revelatoare informaţii, date, denumiri, exemple, dovezi privitoare la relief, climă, la floră şi faună, la soluri şi ape, la istorie şi religie, la artă şi port popular, pe care le va descoperi în rezervaţii naturale, la monumente şi lăcaşuri de cult, în muzee şi colecţii”.

Bogat ilustrată, cu două hărţi color ataşate (Harta fizică a zonei Câmpulung Moldovenesc şi Harta turistică - Munţii Rarău-Giumalău) şi înzestrată cu un „Glosar” cu „cuvinte rar întâlnite sau vechi ca locurile străbătute de călător”, monografia turistică semnalată este un ghid şi un îndrumar preţios pentru toţi cei care păşesc pe pământul Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Popa, George Istrate: “Câmpulung Moldovenesc. Monografie turistică”.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gheorghe Popa, George Istrate: “Câmpulung Moldovenesc. Monografie turistică”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei