Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 oct 2010 - Anul XV, nr. 232 (4523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marc J. Seifer: „Tesla - biografia unui geniu”

În această carte Marc J. Seifer încearcă să dezlege misterul unui geniu controversat, deoarece există mari lacune în consemnările existente despre viaţa lui Tesla.

În lucrare se prefigurează şi motivul pentru care numele lui Tesla a ajuns să fie uitat intenţionat, după ce, la începutul secolului trecut, a constituit un subiect de primă pagină în ziarele din întreaga lume, de ce nu a primit premiul Nobel cu toate că a fost nominalizat, cu ce s-a ocupat el în timpul celor două războaie mondiale şi dacă planul său pentru transmiterea energiei electrice fără fir a fost sau nu fezabil.
 

Geniul lui Tesla şi capriciile sorţii

Recurgând la o perspectivă psiho-istorică, cartea pune în discuţie nu numai acei factori care au generat geniul lui Tesla, ci şi capriciile sorţii, care au dus la ruina lui.

Sub acest aspect, lucrarea zugrăveşte relaţiile lui Tesla cu mulţi dintre colaboratorii săi de renume, cum ar fi John Jacob Astor, T.C. Martin, J.P. Morgan, John Hays Hammond, Michael Pupin, Stanford White, Mark Twain, Rudyard Kipling, Franklin Delano Roosevelt, George Sylvester Viereck, Titus de Bobula şi J. Edgar Hoover.

Deoarece viaţa lui Tesla a fost atât de complexă şi de controversată rămâne să ne gândim la o serie de întrebări cum ar fi dacă Tesla a primit impulsuri din spaţiul extraterestru, de ce a eşuat în parteneriatul său cu J.P. Morgan în construirea unui sistem global multifuncţional de distribuire fără fir a energiei electrice şi a informaţiilor, care a fost relaţia sa cu Robert şi Katharine Johnson şi ce anume s-a întâmplat cu sistemul de armament pe bază de fascicul de particule, atât în timpul vieţii sale, cât şi după moartea sa.
 

Întâmplări şi mistere

Întrucât Tesla a trăit până la vârsta de optzeci şi şase de ani, povestea vieţii sale se întinde aproape pe durata unui secol.

Tesla, venerat ca un semizeu de o parte din comunitatea internaţională New Age, a fost în acelaşi timp repudiat de segmente importante ale comunităţilor corporatiste şi academice.

Etichetat de unii ca vrăjitor venit dintr-o altă lume, care atrăgea fulgerele cerului, Tesla însuşi şi-a întreţinut imaginea de personaj supranatural, acaparând adeseori manşetele ziarelor prin declaraţiile sale senzaţionale referitoare la comunicarea interplanetară.

Întrucât realizările sale sunt prestigioase, fundamentale, eliminarea numelui său din cărţile de istorie este de neiertat.

Parcurgând această lucrare veţi descoperi întâmplări şi mistere nediscutate până acum, care ţin de viaţa şi realizările lui Nikola Tesla.

Sursa: www.cartespirituala.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marc J. Seifer: „Tesla - biografia unui geniu”.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marc J. Seifer: „Tesla - biografia unui geniu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pagina de carte

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei