Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un asistent maternal din Bistriţa, acuzat că a ucis un copil de patru ani

Un asistent maternal acuzat că a ucis un copil în vârstă de patru ani pe care îl avea în îngrijire, mutilându-l, a fost arestat, aseară, de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Raluca Moldovan, asistentul maternal a fost prezentat, ieri, judecătorilor Tribunalului Bisitriţa-Năsăud, care au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

Femeia, care avea în grijă doi copii, a fost reţinută, joi seară, de către poliţişti, după ce s-a stabilit că unul dintre copiii pe care îi avea în grijă a murit în urma unor rele tratamente pe care i le-ar fi aplicat.

Subinspectorul Raluca Moldovan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat, joi seară, că iniţial femeia a declarat că băiatul, în vârstă de patru ani, a murit fiindcă era bolnav, dar medicii au descoperit pe corpul lui urme de arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu foarfeca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud a declarat, ieri dimineaţă, că raportul medico legal arată că băieţelul, Lucian R., a murit prin asfixiere cu un bol alimentar. Potrivit sursei citate, asistentul maternal Marcela F., de 39 de ani, care era beată, i-a dat copilului să mănânce cu forţa, iar acesta s-a sufocat.

 

Activitatea asistentului nu mai fusese evaluată din februarie

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, a precizat, într-o conferinţă de presă, că băieţelul se afla în grija asistentului maternal de la 1 martie 2007, iar ultima evaluare asupra femeii a fost făcută de asistenţii sociali în februarie 2008, deşi conform legii trebuie făcută la trei luni. El a explicat că la cazurile care sunt considerate că nu ridică probleme evaluările pot fi făcute mai rar şi că această situaţie este cauzată de lipsa de personal la DASPDC.

Potrivit sursei citate, toate rapoartele făcute până acum în cazul acestui asistent maternal au arătat că femeia avea discernământ şi că avea o activitate bună, neexistând nici un indiciu că poate săvârşi astfel de fapte şi nici că ar consuma băuturi alcoolice. El a precizat că femeia, care este asistent maternal din anul 2000, avea ca studii o şcoală postliceală şi că lucrase într-o fabrică.

Comisia pentru Protecţia Drepturilor Copilului Bistriţa-Năsăud a decis, ieri, în şedinţă extraordinară, ca băiatul de 16 ani al asistentului maternal acuzat că a ucis un copil să fie încredinţat bunicului din partea mamei, el semnând un angajament că o va supraveghea şi pe fata de 19 ani.

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, a declarat că tot în această comisie s-a luat decizia plasării copilului de opt ani la un alt asistent maternal, unde acesta fusese dus încă de joi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un asistent maternal din Bistriţa, acuzat că a ucis un copil de patru ani.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un asistent maternal din Bistriţa, acuzat că a ucis un copil de patru ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei