Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accesul populaţiei la site-uri şi jurnale de ştiri ruseşti, interzis pe teritoriul Georgiei

Autorităţile din Georgia au interzis în mare parte accesul populaţiei la jurnale de ştiri şi site-uri ruseşti, de la începutul conflictului cu Rusia, informează Reuters.

Potrivit Ministerului de Interne din Georgia, această acţiune nu este anti-democratică, ci încearcă să evite ca presa rusă să sperie populaţia din Georgia.

Conflictul ruso-georgian a provocat reacţii puternice atât în Rusia cât şi în Georgia, reflectate în materielele informative prezentate atât pe canalele publice, cât şi pe cele private.

"Reprezentanţi ai agenţiilor de securitate din Georgia mi-au cerut să blochez accesul la site-urile ruseşti", a declarat Mamia Sanadiradze, fondator şi director general al celei mai mari companii furnizoare de servicii de internet, Caucasus Online, pentru Reuters.

"Au fost ameninţări cu viruşi şi ne-am confruntat şi cu situaţii de dezinformare. Sper că atunci când acest război va lua sfârşit, vom debloca aceste site-uri", a mai spus Sanadiradze, care intenţionează să îşi înscrie compania la Bursa din Londra.

Pe de altă parte, site-urile ruseşti au putut fi accesate prin intermediul conexiunilor internet puse la dispoziţie de alte companii mai mici.

Canalele media din Georgia, atât cele de stat cât şi cele private, sunt în general sub controlul preşedintelui Mihail Saakaşvili, care urmăreşte să promoveze statul georgian ca o democraţie în stil occidental.

Cu toate acestea, principalul canal de televiziune de opoziţie din Georgia a fost închis de Ministerul de Interne, în luna noiembrie, o parte din echipamentul canalului TV fiind distrus. La acel moment mai multe grupuri care militează pentru respectarea drepturilor omului au criticat atitudinea lui Saakaşvili faţă de liberatea presei.

Potrivit lui Nana Namoradze, director de programe al celui mai mare canal TV prin cablu din Georgia, Ayety, posturile ruseşti, în afară de cele care difuzează preponderent emisiuni de divertisment, filme şi sport, au fost blocate, la ordinul Comisiei de Comunicare a Georgiei.

"Motivul aceste decizii este dezinformarea care are loc în timpul războiului ce afectează populaţia noastră şi să îi îngrijorează pe cetăţeni", a declarat Namoradze pentru Reuters.

Această acţiune nu este nedemocratică, a considerat Şota Utiaşvili, oficial din cadrul Ministerului georgian de Interne.

"Rusia nu are media deloc. Eu nu aş numi-o media. Ceea ce difuzează şi publică ei este doar propagandă şi noi nu dorim să alertăm populaţia cu această dezinformare. Nu ştiu când le vom permite să emită din nou. Vom vedea", a declarat Utiaşvili, pentru Reuters.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul populaţiei la site-uri şi jurnale de ştiri ruseşti, interzis pe teritoriul Georgiei.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accesul populaţiei la site-uri şi jurnale de ştiri ruseşti, interzis pe teritoriul Georgiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei