Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un medic din Craiova şi-a sedat soacra pentru a o putea declara dementă

Un medic din Craiova a reuşit să încaseze timp de un an pensia de handicap şi prestaţiile sociale care îi reveneau ca însoţitor al soacrei sale pe care, prin falsificarea unor documente, a declarat-o ca suferind de demenţă, bătrâna fiind sedată în momentul în care ajungea în faţa comisiei de medici.

Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Florin Stancu, a declarat că bătrâna, declarată dementă de către nora sa, nu ştia de veniturile pe care le-a încasat ca persoană cu handicap, beneficiară de însoţitor.

"Este vorba de o situaţie de încadrare a unei persoane în grad de handicap pe legislaţia actuală, pe care şi Guvernul doreşte s-o schimbe. A existat o situaţie pe care am depistat-o şi am luat şi măsurile care se impuneau. Acum un an de zile, o persoană a fost încadrată în grad de handicap, handicap cu grad grav, fără ca măcar să cunoască acest lucru”, a declarat Stancu.

Potrivit sursei citate, nora bătrânei, care este medic, a obţinut toate documentele necesare pentru a face încadrarea soacrei ca persoană cu handicap.

Directorul DGASPC Dolj a mai spus că bătrâna ajungea sedată în faţa comisiei de medici care o evaluau.

"S-a făcut o anchetă socială. Se pare că în acel moment persoana în cauză era sub efectul unor sedative, stătea la pat. Urmare şi a acestei anchete a fost încadrată în grad de handicap”, a mai spus Stancu.

Conform sursei citate, femeia declarată dementă a aflat după un an că a beneficiat de drepturile băneşti care decurg din încadrarea ei ca persoană cu handicap. “Persoana încadrată în acest grad de handicap a aflat abia după un an de zile că beneficiază de aceste drepturi, care sigur nu le vedea pentru că nu ajungea la domnia sa. Noi am dispus o reexpertizare şi s-a constat că nu este vorba de handicap şi este vorba de o boală, de bătrâneţe, persoana depăşind 70 ani”, a declarat Stancu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic din Craiova şi-a sedat soacra pentru a o putea declara dementă.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un medic din Craiova şi-a sedat soacra pentru a o putea declara dementă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei