Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii după publicarea raportului CE

Predoiu: Un raport obiectiv, echilibrat şi realist. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că Raportul Comisiei Europene dat publicităţii ieri este obiectiv, echilibrat şi realist, apreciind că într-un "viitor previzibil", monitorizarea României va fi ridicată.

Predoiu a amintit faptul că instituirea monitorizării a fost decisă de Comisia Europeană în 13 decembrie 2006, ca urmare a problemelor din domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei.

Aceste progrese, semnalate în raportul Comisiei Europene, au îndepărtat spectrul măsurii de salvgardare, prevăzută în Tratatul de aderare în cazul neîndeplinirii condiţionalităţilor impuse de experţii europeni.

"Raportul confirmă explicit faptul că România se află din nou pe un drum pozitiv, drumul implementării reformelor din justiţie. Salutăm obiectivitatea faptului că reprezentanţii Comisiei Europene au înregistrat aceste progrese", a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Marko Bela: Un raport "la urma urmei pozitiv". Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că raportul CE este "la urma urmei pozitiv", deoarece constată anumite progrese în domeniul justiţiei, el apreciind că este necesară organizarea unor dezbateri interne dar şi cu oficialii UE pentru a putea identifica, împreună cu ei, "soluţiile corecte".

"Întrebarea este dacă vom reuşi să tragem concluziile corecte şi dacă partidele politice, cei responsabili din partea Guvernului, a justiţiei, vor reuşi să facă propunerile de corecţie privind funcţionarea acestor instituţii şi eventual a cadrului legal", a spus liderul UDMR. El s-a pronunţat pentru "un dialog cât mai bogat" cu oficialii europeni pentru a identifica modalităţile de a îmbunătăţi situaţia.

PC: "O mustrare" de la UE. PC consideră că raportul Comisiei Europene este "o mustrare" pe care UE o adresează României, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, adăugând că documentul reprezintă o sancţiune deoarece menţionează menţinerea monitorizării ţării noastre.

Ciucă a precizat că erau de aşteptat criticile din raport, având în vedere că este "prea mult scandal între palate şi prea multă instabilitate politică". El a adăugat că, în cazul în care clasa politică şi instituţiile vor lua acest raport ca pe un duş rece care le trezeşte, se mai poate face ceva.

Joseph Daul: Parlamentul este aspru criticat. Joseph Daul, preşedintele grupului PPE-DE din PE, a declarat, ieri, că, pentru prima dată într-un raport al CE, Parlamentul României este aspru criticat din cauza blocării investigaţiilor asupra actualilor şi foştilor miniştri, se arată într-un comunicat al grupului PPE-DE. "Pentru prima dată, într-un raport al Comisiei Europene, Parlamentul României este aspru criticat din cauza blocării investigaţiilor asupra actualilor şi foştilor miniştri, membri ai Parlamentului", a declarat Joseph Daul.

"Parlamentul nu se poate substitui sistemului judiciar, iar demnitarii, membri ai Parlamentului, nu trebuie să se simtă deasupra legii. Partidele politice de la putere nu pot continua să blocheze progresul în aducerea demnitarilor corupţi în faţa legii", a spus Joseph Daul, potrivit comunicatului grupului PPE-DE din Parlamentul European.

Angela Merkel consideră corectă continuarea monitorizării. Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut României şi Bulgariei să se implice mai puternic în vederea respectării standardelor europene, apreciind corectă decizia CE de a continua monitorizarea celor două ţări, întrucât progresele "nu sunt suficiente", relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

În ceea ce priveşte rapoartele Comisiei Europene consacrate progreselor din cele două ţări, Merkel a declarat: "Aceste rapoarte nu ne pot mulţumi". "Doresc ca data viitoare, rapoartele să fie mai bune", a adăugat ea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reacţii după publicarea raportului CE.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reacţii după publicarea raportului CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei