Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră are un nou sistem de instruire

Poliţia de Frontieră are un nou sistem de instruire, primii beneficiari fiind peste 150 de cadre didactice din cadrul instituţiei, a declarat, ieri, şeful Serviciului de Formare şi Pregătire Continuă, Mihai Georgescu.

Proiectul Phare "Dezvoltarea resurselor umane ale Poliţiei de Frontieră Română - Faza 2 - Instruire în proiectarea şi dezvoltarea de planuri de învăţământ" a fost implementat în şase şcoli de instruire şi pregătire continuă şi a fost finanţat de Uniunea Europeană, având un buget de peste 300.000 de euro.

Principalul obiectiv al proiectului a fost să sprijine Poliţia de Frontieră Română în dezvoltarea unui nou sistem de instruire bazat pe competenţe, beneficiarii fiind şefii de catedră şi cadrele didactice din instituţie.

Sistemul de instruire bazat pe competenţe a vizat trecerea de la metoda tradiţională de predare la cea bazată pe formarea unor deprinderi specifice prin aplicarea unor metode de predare interactive.

Şeful Serviciului de Formare şi Pregătire Continuă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Mihai Georgescu, a declarat, ieri, la închiderea proiectului, că 76 la sută dintre cursanţi au perceput orele de curs ca fiind interactive, interesante, realizate printr-un echilibru între teorie şi practică, în timp ce restul de 24 la sută au apreciat perioada de instruire ca fiind foarte mică.

Mihai Georgescu a precizat că proiectul a cuprins patru sesiuni desfăşurate la Şcoala de la Orşova, un program implementat în cadrul IGPF Bucureşti şi două programe destinate Şcolii de la Iaşi.

 

Concepte noi de instruire

"Proiectul s-a desfăşurat în trei faze distincte: un prim exerciţiu - expertiză de identificare şi analiză a nevoilor de instruire ale Poliţiei de Frontieră Române, urmat de furnizarea unui program de instruire şi de proiectarea de noi planuri de învăţământ", a declarat un reprezentant al Şcolii de Afaceri Wolverhampton, parteneră a instituţiei.

Principalele rezultate obţinute prin implementarea proiectului finalizat ieri au fost modernizarea conceptelor de instruire, elaborarea programelor de instruire şi a planurilor de învăţământ, acordarea de asistenţă profesorilor şi personalului de conducere din structurile de pregătire şi învăţământ din Poliţia de Frontieră, dar şi realizarea unui schimb de experienţă între personalul IGPF şi cel din instituţiile similare din Marea Britanie, prin efectuarea unei vizite de studii la Universitatea Wolverhampton şi Centrul de pregătire al Poliţiei din Birmingham.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia de Frontieră are un nou sistem de instruire.
 Vizualizări articol: 303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia de Frontieră are un nou sistem de instruire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Grupa mijlocie trimis de
(19 iul 2008, 21:46:50
ha,ha,ha,interactiva,ha ,ha,ha. predare ca la gradinita ca nu-i duce capul,profesorii sunt fostii militieni[ciobani si tractoristi]elevii de azi[euroagentii]tot asa.e buna rau asta,ce sa mai stea la oradea 2 ani degeaba.un politist de frontiera trebuie sa stie sa faca bani prin contrabanda cu tigari sau spaga la drumul mare.nu trebuie multa carte sa stii sa ceri bani sau dai amenda sau sa pazesti transportul de tigari prin vama ori pe fasia verde[uneori le incurca socotelile ucrainenii],dar treaba merge.ex; maine sunt de tura 12 ore de noapte,30 baxuri ronson cartonat la 18000 cartusul fac 1500euro.daca investesc la transport si eu am 5000 curat.marti pe zi aduc un proces-verbal de confiscare si mi-am facut treaba,dau si dreptul sus si toate la un loc bagati la cap invataceilor.
1.1  RE: Grupa mijlocie trimis de
(20 iul 2008, 17:09:46
boule , intr-o luna esti prins , iti voi afla ip calculatorului , identitatea si vei fi urmarit , nu scapi de mine , sunt pe urmele tale !ca sa nu spui ca nu stiai , sau ca ai fost luat prin surprindere , vezi boule , ca sunt si politisti cinstiti , de care nu poti sa scapi , sa vina si ministru de interne (mira) , daca te prind eu nu mai scapi nici cu o armata de avocati !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei