Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nehotărât

CV Tudor, demisie ba da! ba nu!

Deşi preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anunţat, duminică seara, că demisionează din Parlament, pentru că formaţiunea sa a fost "furată", există se pare şanse ca acesta să se răzgândească.

După ce exit-poll-urile au indicat un scor sub pragul electoral pentru partidul său la europarlamentare, Vadim Tudor a anunţat că vineri va fi organizat un Congres extraordinar al formaţiunii, pentru a cere retragerea din Legislativ a tuturor senatorilor şi deputaţilor PRM. Corneliu Vadim Tudor a precizat că aceia care doresc să-şi păstreze mandatul o vor putea face doar ca independenţi, pentru că vor fi excluşi din PRM.

După ce ieri mai multe filiale i-au solicitat să revină asupra deciziei de demisie, se pare că liderul PRM nu va mai demisiona din Parlament, el urmând să facă acest anunţ fie aseară fie, cel mai probabil, astăzi dimineaţă, au declarat surse din partid.

Conform surselor citate, Corneliu Vadim Tudor a primit, în cursul zilei de luni, mai multe scrisori de la liderii partidului din teritoriu, care l-au rugat să renunţe la un astfel de demers de a demisiona din Parlament, care afectează electoratul.

Contactat telefonic, preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PRM, deputatul Ioan Aurel Rus, a confirmat că mai multe filiale din ţară, printre care şi cea din Bistriţa-Năsăud, i-au trimis scrisori liderului PRM Corneliu Vadim Tudor prin care l-au rugat să renunţe la intenţia de a demisiona din Parlamentul României.

"Noi am transmis o astfel de scrisoare, dar nu suntem singurii. Considerăm că domnul Vadim Tudor nu poate demisiona din Parlamentul României, fiindcă electoratul nostru are nevoie de reprezentare. Din câte ştim, domnul preşedinte va face un anunţ referitor la decizia sa, în acest sens, în următoarele ore", a spus Rus.

Scandal cu răzgândac

Duminică seara, când a spus că îşi va depune luni demisia şi că nu se va răzgândi, CV Tudor a mai spus că nu vrea să fie coleg de Parlament cu infractori.

El a dat ca exemplu de infractori pe Vasile Blaga, Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

“Theodor Stolojan a furat, de aceea a tăcut Tăriceanu, de aceea nu a spus nimic de Net Consulting, de listele suplimentare”, a afirmat liderul PRM.

“De aceea nu a spus nimic de listele suplimentare, că i s-au promis 5 procente la PNL”, a arătat el.

El a anunţat că cine va refuza va putea rămâne în Parlament doar ca independent.

“Cine vrea să mă urmeze va avea garanţia că la alegerile de la anul va intra în Parlament, cine nu, e liber, nu poţi forţa pe nimeni, dar va fi exclus”, a spus liderul PRM.

“Este cea mai neruşinată fraudă din istoria politică a României. Ca istoric vă spun că nici în 1946, când ţara era sub ocupaţie stalinistă, nu a fost o fraudă de genul acesta, când erau trupele ruseşti de ocupaţie”, a menţionat liderul PRM.

În opinia sa, frauda este cauzată de ambasadorul american, Nicholas Taubman, Vadim Tudor cerând expulzarea acestuia.

"Nu este primul ambasador care fură. Şi în 2004, J.D. Crouch l-a scos pe Traian Băsescu preşedinte”, a susţinut el.

Vadim Tudor a apreciat că este o mare neruşinare să trimiţi în Parlament UDMR, cu peste 6,5 la sută, “să îşi propage doctrina segregaţionistă împotriva Transilvaniei româneşti, cu mai multe procente decât PRM, un partid naţional, ca PRM, care nu a fost niciodată la guvernare". “Cine este atât de idiot să creadă aşa ceva?”, a întrebat, retoric, Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit afirmaţiilor sale, estimările privind rezultatele la alegerile europarlamentare conţin şi o altă “anomalie îngrozitoare”, faptul că PD şi PLD au, împreună, 40 la sută.

“Atunci de ce la referendumul lui Băsescu au votat numai 25 la sută”, a întrebat şeful PRM, care a apreciat că aceasta este încă o probă că s-a furat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CV Tudor, demisie ba da! ba nu!.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CV Tudor, demisie ba da! ba nu!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei