Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Concluzii

Boc: „Acest vot confirmă că suntem cei mai puternici din Români”

„PD a câştigat alegerile pentru PE. Astăzi, oficial, PD este cea mai importantă forţă politică din România. Astăzi, PD a obţinut cel mai bun rezultat din istoria sa politică, reuşind, de la 14% în 2004, să ajungă la 35% odată cu numărătoarea finală a voturilor”, a anunţat Emil Boc.

El a completat: „Votul de astăzi confirmă că suntem cei mai puternici din România şi cei mai tari din Europa”.

Eugen Uricec: „Este un scor aşteptat. Noi am declarat şi anterior că ne aşteptăm să câştigăm cu o diferenţă de cel puţin 10% faţă de următorul partid clasat. Rezultatul ne obligă pentru următoarele alegeri, cele locale şi parlamentare. Este adevărat că în obţinerea acestui scor a contat şi prezenţa scăzută la vot. Însă acest lucru înseamnă că noi trebuie să convingem, prin ceea ce vom face, ca acea parte a populaţiei care nu s-a prezentat acum la vot, să vină şi să voteze cu noi. Şi sunt convins că la alegerile locale de anul viitor vom avea un procent mult mai mare”

Geoană: „Un vot de blam pentru Guvern, preşedinte şi clasa politică”

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că prezenţa redusă la urne reprezintă un vot de blam pentru Guvern, preşedinte şi clasa politică şi a apreciat că social-democraţii au obţinut un scor relativ bun.

Mircea Geoană a declarat că, începând de astăzi, România este şi din punctul de vedere al legitimităţii o democraţie europeană. Geoană a  mai afirmat că, după consumarea alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului pentru introducerea votului uninominal, "confuzia politică din România se adânceşte".

Gavril Mîrza: „Mulţumesc electoratului PSD, şi în special celui din judeţul Suceava, pentru că acum noi, aici, avem un europarlamentar. A fost o campanie electorală cum nu a mai fost din 1990 încoace, o luptă cu mijloace disproporţionate, în special din punct de vedere financiar. Mă aşteptam la un scor mai mare în ţară, însă la Suceava, din informaţiile pe care le avem, PSD se va afla pe primul loc, cu un procent de 30-35%. Din păcate suprapunerea celor două evenimente electorale au făcut ca populaţia să nu perceapă foarte bine importanţa alegerilor europarlamentare”.

Tăriceanu: „E o seară minunată pentru PNL, pentru că am reuşit să depăşim toate aşteptările” 

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că e o seară minunată pentru liberali, care au reuşit să depăşească toate aşteptările.

 "Este o seară minunată pentru PNL pentru că am reuşit să depăşim cu mult toate aşteptările. Am demonstrat că românii au încredere în noi şi în proiectele noastre", a declarat Tăriceanu.

"În această zi istorică în care românii şi-au ales pentru prima dată reprezentanţii în PE, ei trimit un mesaj clar europarlamentarilor PNL: Promovaţi România!", a mai spus liderul PNL.

Ion Lungu - preşedintele PNL Suceava: „Este un rezultat la care ne aşteptam, normal la nivel naţional. Noi am spus că PNL va obţine un scor de 15%, care ne motivează şi mai mult pentru viitoarele alegeri. Mai mult, acest scor de 15% dă posibilitatea ca PNL să participe în orice formă de guvernare care va urma. La nivelul judeţului Suceava sper să avem cel puţin media pe ţară, cu toate că aici a fost extrem de greu, în special prin modul în care cei de la PLD şi-au făcut campanie”

Stolojan: „PLD şi-a atins obiectivul de a salva liberalismul din România”

Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat că prin cele aproximativ şapte procente câştigate de liberal-democraţi, acest partid şi-a atins obiectivul de a salva liberalismul din România, iar următorul obiectiv este unificarea forţelor de centru-dreapta

„Ne-am îndeplinit unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când ne-am înfiinţat, şi anume am salvat liberalismul de dreapta din România. Vom acţiona în continuare pentru a ne îndeplini şi un alt obiectiv, şi anume unificarea forţelor de centru-dreapta, pentru că România are nevoie de o guvernare de dreapta”, a declarat liderul PLD, Thedor Stolojan.

Dumitru Pardău – preşedintele PLD Suceava : „Ne aşteptam să obţinem acest rezultat, în condiţiile în care noi am spus că vom obţine un scor de 7-8%. Este rezultatul valorii candidaţilor noştri, şi arată munca oamenilor noştri din teritoriu. S-a demonstrat că în PLD s-au înscris persoane credibile, şi că avem o conducere apreciată de oameni. Şi vreau să mai spun că ceea ce spuneam noi, că liberalismul va fi salvat, începe să prindă contur. Iar la alegerile viitoare vom obţine un scor şi mai bun, pentru că vom promova doar oameni de calitate”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: „Acest vot confirmă că suntem cei mai puternici din Români”.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: „Acest vot confirmă că suntem cei mai puternici din Români”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei