Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2007 - Anul XII, nr. 279 (3651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Abuz

Douăzeci de milioane de apeluri false la numărul 112

Douăzeci de milioane de apeluri false au fost primite, în acest an, la numărul unic de urgenţă 112, România fiind, astfel, pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, a anunţat colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au cerut cadrelor didactice ca la orele de educaţie civică şi de dirigenţie să le explice elevilor că la 112 trebuie sunat doar atunci când există cu adevărat o situaţie de urgenţă.

Profesorilor le-au fost prezentate materiale de informare pentru copii şi adulţi, referitoare la funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru apeluri de urgenţă şi statistici referitoare la apelurile la numărul unic de urgenţă 112.

 

Statistici îngrijorătoare

Statisticile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sunt îngrijorătoare, în condiţiile în care apelurile false la numărul unic de urgenţă 112 reprezintă un procent de peste 90 la sută în toate judeţele ţării şi în Bucuresti, iar în acest au fost douăzeci de milioane de apeluri false.

Conform sursei citate, procentul de apeluri reale este foarte redus, de circa 7 la sută, cele mai multe astfel de apeluri vizând urgenţe medicale.

Cele mai multe apeluri false sunt făcute de copii şi tineri, astfel că reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au început o campanie naţională de educare şi informare în rândul elevilor de clasele I-XII, referitor la importanţa şi utilitatea numărului unic de urgenţă 112.

 

Acţiuni de educare

Până acum s-au desfăşurat acţiuni la care au participat mii de elevi şi profesori din judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj, Buzău, Vrancea, Bacău, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Alba, Covasna, Giurgiu, Bihor, Constanţa, Teleorman, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Suceava, Braşov, Tulcea, Călăraşi, Mureş, Sibiu şi Brăila. Acţiunile de educare care se desfăşoară în rândul elevilor vizează informarea tinerilor în legătură cu folosirea corectă, numai în caz de urgenţe, a numărului 112. Cu aceste ocazii, au fost prezentate elevilor exemple de urgenţe în care trebuie să solicite intervenţia serviciilor specializate, precum şi datele privind locul şi natura urgenţei şi alte informaţii solicitate de dispecerii 112.

 

Sancţiuni

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), suprasolicitarea liniilor telefonice cu apeluri false sau care nu sunt urgenţe are efecte negative asupra operativităţii în preluarea cazurilor reale de urgenţă şi asupra intervenţiei rapide a echipajelor Ambulanţei, Poliţiei, pompierilor sau Jandarmeriei.

Apelarea falsă sau abuzivă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Ameninţările cu dispozitive explozive intră sub incidenţa legii penale, sunt încadrate la terorism şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Douăzeci de milioane de apeluri false la numărul 112.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Douăzeci de milioane de apeluri false la numărul 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei