Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2007 - Anul XII, nr. 266 (3640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate infracţională

Cetăţenii români, în străinătate

După ce mai multe organizaţii internaţionale au sărit în apărarea României şi a cetăţenilor acestei ţări, în urma situaţiei din Italia, mai mulţi români şi-au dat în petec în ultimele zile.

Au vrut să fure un autocar.

Cinci cetăţeni români au fost arestaţi, în cursul nopţii de joi spre vineri, în oraşul italian Bologna (nord), pentru că au încercat să fure un autocar, relatează site-ul RomagnaOggi.it.

O patrulă de poliţie a observat trei indivizi suspecţi în jurul unui autocar parcat în zona Battindarno din Bologna.

La vederea poliţiştilor, un individ a încercat să fugă, iar alţi doi au urcat într-un autoturism cu numere străine, în care se mai aflau doi complici.

Cei cinci au fost capturaţi şi au fost identificaţi ca fiind cetăţeni români. Poliţia a prezentat doar iniţialele suspecţilor: C.M., în vârstă de 22 de ani, L.I. (21 de ani), V.M. (23 de ani), C.M. (24 de ani), toţi fără domiciliu stabil în Italia, şi de B.G. (29 de ani), care are drept de rezidenţă în provincia Bologna.

După arestare, agenţii de poliţie au verificat autocarul şi au constatat că suspecţii pătrunseseră în cabina şoferului şi forţaseră demarorul.

 

La furat cupru în Spania.

Un număr de 20 de români reţinuţi pentru că au furat 18 tone de cupru din interiorul Tunelului din Cadi, din Barcelona, au fost încarceraţi, în urma ordinului unui judecător de instrucţie, a anunţat poliţia, citată de agenţia Europa Press, în pagina electronică.

Un total de 18 persoane reţinute au fost încarcerate în închisoarea Modelo din Barcelona, iar singura femeie din grup şi un minor au fost plasaţi în alte centre.

Poliţia a fost sesizată cu privire la prezenţa mai multor persoane suspecte care intenţionau să pătrundă în tunel. Poliţiştii au constatat că bariera de la intrarea în tunel fusese forţată şi că lanţul de la uşă fusese rupt. Ei au observat şi trei bobine de cupru care urmau să fie încărcate în mai multe furgonete.

Patrulele deplasate la faţa locului au localizat rapid cinci persoane care pătrunseseră în tunel şi o furgonetă fără şofer, încărcată cu cablu. Ulterior, poliţia a localizat alte şase persoane, iar în exteriorul tunelului alte trei vehicule la bordul cărora se aflau nouă persoane.

Poliţia a descoperit în total 20.790 de metri de cablu de cupru, cu o greutate aproximativă de 18.600 de kilograme, care se ridică la suma 650.000 de euro.

Persoanele reţinute, de naţionalitate română, sunt 18 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, precum şi un minor.

 

Transportau prada cu trenul.

Poliţia catalană a arestat, miercuri şi joi, şase români acuzaţi că ar fi furat circa patru tone de cablu din cupru dintr-o centrală termică, în localitatea Sant Adria de Besos (Barcelona), relatează publicaţia ABC în pagina electronică.

Patru români au fost arestaţi miercuri, fiind surprinşi în centrala termică, în timp ce încărcau bobine de cupru pe care se pregăteau să le transporte cu trenul până la centrul de fier vechi.

Trei dintre ei au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, iar cel de-al patrulea este minor.

În ziua următoare, poliţiştii au arestat alţi doi români, Cristian T., de 19 ani, şi Robert I., de 20 de ani, care furau câteva bare de cupru, încărcându-le în două cărucioare de supermarket.

 

A jefuit un bătrân care o invitase acasă.

O româncă de 38 de ani a fost arestată în oraşul italian Verona sub acuzaţia că i-a dat somnifere unui bătrân care o invitase în locuinţa lui, după care l-a jefuit, relatează publicaţia electronică PadovaNews.

În cursul zilei de duminică, bărbatul mersese într-un bar din Padova, unde consumase o bere. Acolo a intrat în vorbă cu românca de 38 de ani pe care a invitat-o la o cafea în propria locuinţă.

Sub pretextul că ar dori un pahar cu apă, românca identificată cu iniţialele J. L. a profitat de neatenţia bătrânului şi i-a turnat un somnifer în băutură.

După ce victima a adormit, femeia i-a furat un lănţişor, un ceas şi 1.500 de euro.

Poliţia a reuşit să o aresteze pe imigranta româncă, aflată în continuare în detenţie.

 

Fraudă informatică la Roma.

Un român în vârstă de 20 de ani a fost arestat în Italia pentru o fraudă informatică prin care a reuşit să fure 25.000 de euro de la un italian din Roma, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

Totul a început când un italian de 29 de ani a încercat să îşi verifice prin Internet cadrul bancar. El a intrat însă, fără să ştie, pe o pagină similară cu cea a băncii, construită de o bandă specializată în fraude informatice.

După ce a observat că din cont îi lipseau 25.000 de euro, victima s-a adresat poliţiei, care a reuşit în doar o oră să aresteze un român de 20 de ani, cu antecedente penale. Alţi doi italieni sunt cercetaţi în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţenii români, în străinătate.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetăţenii români, în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei