Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvern

Tăriceanu pleacă la Roma pentru a discuta despre situaţia românilor din Italia

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut omologului său italian Romano Prodi să dispună măsuri de protecţie a românilor din Italia şi a convenit să se deplaseze la Roma în această săptămână, pentru o vizită de lucru.

Tăriceanu a avut, ieri seara, o nouă convorbire telefonică cu primul-ministru italian Romano Prodi, privind problematica cetăţenilor români aflaţi în Italia, şeful Guvernului de la Bucureşti cerând omologului său italian să întreprindă măsurile necesare pentru a se asigura protecţia cetăţenilor din comunităţile româneşti din Italia, „formate din oameni oneşti, muncitori şi care trebuie să se simtă în siguranţă ca orice alt cetăţean”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul convorbirii, premierul Tăriceanu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atitudini şi acte xenofobe la adresa acestora şi i-a solicitat primului-ministru Romano Prodi ca autorităţile locale şi centrale italiene să ia măsuri pentru prevenirea acestor acte.

„Cei doi premieri au convenit ca primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu să efectueze o vizită de lucru la Roma în cursul acestei săptămâni, iar miniştrii de Interne, Justiţie, Externe şi pe domeniul social să continue cooperarea strânsă în zilele următoare”, se arată în comunicat.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat anterior că va cere prim-ministrului Italiei şi primarului Romei să dispună măsuri împotriva atitudinii xenofobe faţă de românii din Italia, precizând totodată că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi că îi va trimite un document pe această temă.

El a anunţat că îi va telefona premierului italian Romano Prodi pentru o discuţie legată de protejarea cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestei ţări şi că îi va trimite primarului oraşului Roma o scrisoare în care îşi va exprima preocuparea faţă de atitudinea xenofobă manifestată în Italia în relaţia cu românii şi în care îi va cere să dispună măsuri împotriva unui astfel de comportament.

"Este obligaţia mea, ca prim-ministru, să-i atrag atenţia omologului meu că e o situaţie care începe să se degradeze şi că acest val de xenofobie trebuie temperat. Nu e normal ca românii care îşi văd de treabă să suporte consecinţe ale unei atitudini xenofobe, necivilizate şi neconforme cu standardele UE. Nu tolerăm încălcarea legii, dar trebuie să îi protejăm pe cetăţenii români", a spus Tăriceanu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu pleacă la Roma pentru a discuta despre situaţia românilor din Italia.
 Vizualizări articol: 293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu pleacă la Roma pentru a discuta despre situaţia românilor din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei