Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indignare

Ultima crimă comisă de un român a făcut să explodeze o bombă în Italia

Ultima crimă comisă în Italia de un român de etnie rromă "a făcut să explodeze o bombă de mare putere care deja era amorsată de mai mult timp" şi există riscul să apară acţiuni extremiste.

"Crima comisă asupra unui cetăţean italian de către un cetăţean român de etnie rromă a făcut să explodeze o bombă de mare putere, care deja era amorsată de mai mult timp. Acest nou incident a obligat Guvernul italian să se întrunească în regim de urgenţă, miercuri seară, şi să adopte Legea privind siguranţa publică. Asociaţia Românilor din Italia este de acord cu această lege şi consider că aceasta vine în sprijinul comunităţii româneşti din Italia“, a declarat Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

El a afirmat că legea are şi câteva carenţe pe care le-a contestat încă din perioada în carea actul normativ se afla la Curtea Constituţională, fiind vorba de prevederile conform cărora prefecţii au dreptul de a expulza orice persoană, chiar dacă nu reprezintă un pericol pentru cetăţenii şi statul italian.

Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia (ARI) a spus că a propus ca în această lege să existe şi un amendament pentru eliminarea muncii la negru, dar acest amendament nu a fost inclus în actul normativ.

 

Ruşine şi frică

 

Referitor la incidentul de marţi seara, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia a precizat că a vorbit cu mai mulţi cetăţeni români, care i-ar fi spus că le este frică şi ruşine să mai iasă din case. "Am avut mai multe discuţii cu cetăţeni români care lucrează legal şi cinstit la Roma, dar şi în alte zone ale Italiei. Aceştia mi-au spus că le este frică să mai iasă din case şi să se întâlnească cu cetăţeni italieni, dar şi că le este ruşine să mai recunoască că sunt români“, a spus Terteleac.

Preşedintele ARI a adăugat că dacă în acest moment nu există nici o problemă în ceea ce priveşte reacţiile italienilor "înclinaţi către extremism", cu siguranţă nu la fel vor sta lucrurile în zilele următoare.

"Cetăţenii italieni sunt speriaţi de relatările presei, care de multe ori exagerează un subiect sau altul. De aceea există riscul să apară acţiuni extremiste. Deja există grupări de extremă dreapta care pot şi au logistica necesară să acţioneze împotriva românilor. De aceea am solicitat guvernelor şi ministerelor de interne din România şi Italia să coboare la discuţii cu organizaţiile care îi reprezintă pe români. Altfel, acţiunea de mediere nu va avea nici o finalitate. Dacă nu vom găsi aici sprijin, vom cere sprijin european", a mai spus Eugen Terteleac.

Potrivit acestuia, este posibil ca în perioada următoare numărul ameninţărilor din partea unor grupări extremiste să crească, ultima ameninţare fiind primită în urmă cu două săptămâni.

În luna octombrie, comunitatea românească din Italia ar fi fost avertizată, printr-un mesaj pe internet, că va fi prima vizată de acţiuni rasiste.

În Italia se află cea mai mare comunitate de români, aproximativ 1,5 milioane de persoane, după datele deţinute de ARI.

Poliţia italiană l-a arestat, miercuri, pe românul Nicolae Romulus Mailat, în vârstă de 25 de ani, originar din localitatea Vurpăr, judeţul Sibiu, pentru agresarea fizică şi sexuală a Giovannei Reggiani, al cărei trup aproape neînsufleţit l-a abandonat într-un şanţ din apropierea gării Tor di Quinto, din Roma.

 

Informaţii contradictorii

 

Presa italiană furniza, joi dimineaţă, informaţii contradictorii cu privire la starea italiencei în vârstă de 47 de ani, care a fost agresată fizic şi sexual, marţi seară, la Roma, de către un rom român, diferitele surse nepunându-se de acord nici asupra locului unde a fost acostată victima.

Potrivit paginii electronice a cotidianelor Il Messaggero, Corriere della Sera, La Repubblica şi posturilor de televiziune Rai News şi Canale 5 (al trustului Mediaset), italianca Giovanna Reggiani, al cărei corp a fost descoperit marţi noapte într-un şanţ din apropierea unei tabere de romi din zona Tor din Quinto şi transportat la spitalul "Sant'Andrea" din Roma, se află în stare gravă dar stabilă, ea fiind internată în comă. Surse din cadrul centrului spitalicesc au precizat pentru "Il Messaggero" că în cazul ei se înregistrează o "activitate cerebrală slabă".

În acelaşi timp, însă, La Stampa vorbeşte despre "femeia ucisă la Tor di Quinto de un imigrant român", şi aceasta după ce miercuri seară, majoritatea publicaţiilor italiene, dar şi emisiunea informativă TG5 relatau despre decesul femeii în spital, în cursul aceleiaşi dimineţi. Potrivit Rai News, anchetatorii ar fi dispus realizarea necropsiei cadavrului, în cursul zilei de joi.

Surse din cadrul Poliţiei române au declarat că informaţiile disponibile până la momentul transmiterii acestei ştiri menţionează că Giovanna Reggiani este internată în comă ireversibilă, dar nu a fost declarată decedată.

Presa italiană de ieri nu reuşeşte să se pună de acord nici asupra locului unde a fost acostată femeia de către Nicolae Romulus Mailat, un recidivist în vârstă de 25 de ani, plecat din România după graţierea sa de pedeapsa primită pentru un furt, în 2006.

Potrivit cotidianului Il Messaggero, victima lui Mailat tocmai coborâse din trenul Roma-Viterbo, în gara Tor di Quinto, când a fost acostată de acesta, nu departe de tabăra de romi în care locuia el. În acelaşi timp, însă, La Repubblica şi Corriere della Sera relatau, miercuri seară, că femeia a fost acostată într-o staţie de autobuz, în apropiere de Tor di Quinto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima crimă comisă de un român a făcut să explodeze o bombă în Italia.
 Vizualizări articol: 197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima crimă comisă de un român a făcut să explodeze o bombă în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei