Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din 2008

Sumele datorate fondului de sănătate de pensionarii săraci, suportate de guvern

Senatorii au respins, ieri, propunerea Guvernului ca statul să suporte din anul 2009, şi nu de la 1 ianuarie 2008, sumele datorate la fondul unic de sănătate de pensionarii cu venituri mici.

Ei au adoptat, în acest sens, un amendament la OUG 90/2007 privind unele măsuri financiar fiscale în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi reglementări în domeniul cheltuielilor de personal.

Amendamentul, respins iniţial de Comisia pentru buget, a fost propus de vicepreşedinte acestei comisii, senatorul PSD Viorel Ştefan, şi viza eliminarea din textul ordonanţei a unei prevederi care stipula că statul va suporta, de la 1 ianuarie 2009, contribuţia pentru veniturile din pensii aflate sub limita sumei neimpozabile, respectiv 10 milioane de lei.

Ştefan a explicat că, potrivit unei legi adoptate în 2006, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, bugetul de stat ar fi trebuit ca, de la 1 ianuarie 2008, să transfere la fondul unic de sănătate suma datorată acestui fond de pensionarii cu venituri mici.

"Acest text ar urma să fie noul temei legal ca să permită guvernului să nu-şi onoreze această obligaţie decât începând cu 1 ianuarie 2009, când va fi alt guvern. Vrem ca să se reîntregească toate sursele fondului naţional unic de sănătate pe principii corecte, în corelare strictă cu numărul de beneficiari ai serviciului de sănătate", a susţinut Ştefan.

În opinia sa, propunerea Guvernului nu ţine cont de aritmetică. "Contribuie jumătate şi beneficiază de servicii un număr dublu de persoane, iar Guvernul care, prin bugetul de stat, îşi finanţează politicile sale, nu vrea să finanţeze această politică de susţinere a pensionarilor cu venituri mici", a spus senatorul social-democrat.

Acest amendament a fost susţinut şi de liderul senatorilor PRM, Gheorghe Funar, care a susţinut că, prin această ordonanţă, Guvernul încearcă să îşi diminueze propriile venituri, respectivele prevederi contravenind promisiunilor făcute de actualii guvernanţi în campania electorală, precum şi programului de guvernare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sumele datorate fondului de sănătate de pensionarii săraci, suportate de guvern.
 Vizualizări articol: 338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sumele datorate fondului de sănătate de pensionarii săraci, suportate de guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei