Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Creşteri

Bursele şi subvenţiile pentru studenţi, majorate cu 10%

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a decis, ieri, majorarea cu 10 la sută a burselor pentru studenţi, a subvenţiei pentru căminele şi cantinele, precum şi a fondului pentru transportul urban.

Astfel, din luna noiembrie bursa va creşte de la 55 de lei la 60 de lei, iar suma alocată pe student pentru transportul urban se va mări de la 9,66 de lei la 10,62 de lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

Subvenţiile pentru căminele şi cantinele studenţeşti se vor majora cu 10 la sută, sumele variind în funcţie de cheltuielile aferente lunilor din an. În luna noiembrie, suma se va majora de la 125 de lei la 137 de lei pe student.

La sfârşitul lunii august, reprezentanţii studenţilor cereau ministrului Educaţiei să garanteze subvenţionarea locurilor din cămine, iar valoarea acestei subvenţii să fie stabilită prin ordin de ministru.

Studenţii cereau MECT majorarea cu 150 de lei a subvenţiei pentru cămin în lunile de iarnă (decembrie - martie), mărirea fondului alocat burselor cu 50 la sută şi stabilirea unor criterii unitare de alocare a burselor, gratuitate pe transportul public pentru toţi studenţii, alocarea subvenţiei pentru cazare şi masă direct studentului, acordarea burselor în sistem de granturi (care ar trebui prevăzută în noua Lege a învăţământului).

La întâlnirea din septembrie, reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi cei ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) s-au înţeles în privinţa mai multor aspecte, cum ar fi majorarea bursei, însă au rămas şi cereri nesoluţionate.

ANOSR arăta că cele mai importante cereri negociate cu reprezentanţii MECT vizează garantarea tuturor drepturilor sociale ale studenţilor existente în actuala legislaţie şi majorarea bursei pentru fiecare student bugetat de la 55 la 60 de lei pe lună.

Celelalte două organizaţii studenţeşti - Uniunea Studenţilor din România (USR) şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) - nu au participat la întâlnirea din septembrie.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România cerea ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, în urmă cu două săptămâni, să majoreze subvenţia de cămin, din cauza scumpirilor anunţate la utilităţile publice, precizând că noile scumpiri anunţate îi vor afecta în mod direct pe studenţi.

"Luând în considerare că preţul regiei de cămin depinde de utilităţile publice (căldură, apă caldă, curent etc), toate susceptibile de scumpire, vă adresăm, domnule ministru, rugămintea de a avea în vedere o eventuală majorare a subvenţiei cămine-cantine proporţional cu procentul scumpirii anunţate", arăta UNSR în scrisoarea trimisă ministrului Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursele şi subvenţiile pentru studenţi, majorate cu 10%.
 Vizualizări articol: 310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursele şi subvenţiile pentru studenţi, majorate cu 10%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei