Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fost oficial european:

UE nu este Uniunea Sovietică, România să îşi apere interesele!

"

Fostul preşedinte al Parlamentului European Pat Cox a declarat, ieri, la Bucureşti, că "Uniunea Europeană nu este Uniunea Sovietică", iar România nu trebuie să facă doar ceea ce i se transmite de la Bruxelles, dar şi să îşi apere propriile interese şi opinii, având drepturi depline în UE.

"Uniunea Europeană nu este Uniunea Sovietică, nu trebuie să faceţi numai ceea ce vi se spune, ci trebuie să spuneţi ceea ce vă frământă, pentru că sunteţi un factor interesat, cu drepturi depline, şi sunt bucuros să văd că agricultorii din România şi-au găsit această voce şi este capabilă să-şi apere interesele şi opiniile. Această voce poate fi importantă aici, la Ministerul Agriculturii, dar şi la Bruxelles, alături de alte voci ale fermierilor din Europa", a spus Cox, după un seminar organizat la Ministerul Agriculturii, la care au participat reprezentanţi ai instituţiei şi ai fermierilor.

Cox a condus Parlamentul European în perioada 2002-2004, iar în prezent este preşedintele organizaţiei non-guvernamentale Mişcarea Europeană Internaţională.

Cox a apreciat, la finalul întâlnirii de vineri de la Ministerul Agriculturii, că activarea clauzei de salvgardare în domeniul agriculturii rămâne o opţiune pentru autorităţile de la Bruxelles, dar este puţin probabilă activarea, "de această dată".

El a adăugat că Guvernului de la Bucureşti i-au fost comunicate foarte clar cerinţele care trebuie îndeplinite pentru evitarea clauzei.

"Din experienţa mea de politician pot spune că, atunci când un guvern primeşte un mesaj atât de clar, foarte rar se întâmplă să se comporte atât de prosteşte încât să îl ignore", a afirmat Cox.

El efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 25 - 27 octombrie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE nu este Uniunea Sovietică, România să îşi apere interesele!.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE nu este Uniunea Sovietică, România să îşi apere interesele!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei