Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Media

Trinitas TV şi studioul din Bucureşti al Radio Trinitas intră în funcţiune astăzi

"

Trinitas TV şi Radio Trinitas vor transmite în direct Sf. Liturghie săvârşită la Patriarhia Română, astăzi, de sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou, slujba fiind urmată de inaugurarea oficială a televiziunii şi a studioului din Bucureşti al radioului din trustul media deţinut de Patriarhul Daniel.

Postul de televiziune Trinitas TV, care a primit joi de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) autorizaţia de emisie prin satelit, va putea fi recepţionat prin intermediul principalelor reţele de cablu, a anunţat, vineri, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR.

"Noul post de televiziune va ajuta la intensificarea trăirii creştin-ortodoxe, creatoare de valori şi conştientă de valoarea veşnică a actelor noastre din istorie. Trinitas TV va susţine intensificarea solidarităţii umane, în contextul european multi-religios, multi-etnic şi multi-cultural. Trinitas TV va aduce, prin programele religioase creştin-ortodoxe, o perspectivă spirituală, optimistă şi constructivă asupra evenimentelor cotidiene ale societăţii", a explicat părintele Stoica.

Trinitas TV are ca scop reflectarea diferitelor momente din viaţa Patriarhiei Române, a comunităţilor religioase din diasporă şi din viaţa civilă. "În acest sens, televiziunea va coopera cu Ministerul Culturii şi Cultelor, cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu Ministerul de Externe, cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi cu alte televiziuni din ţară şi din străinătate, care au obiective convergente cu ale noastre, a explicat părintele Stoica.

 

Religie, educaţie, cultură, filme şi divertisment

 

Grila televiziunii va conţine programe religioase, programe educative şi culturale, filme şi divertisment, circa 80% din emisiunile de pe post fiind producţii proprii. Trinitas TV va emite zilnic, între orele 9.00 si 24.00.

Tot din 27 octombrie, radio Trinitas va avea un studio şi în Bucureşti, în Palatul Patriarhiei, potrivit autorizaţiei de emisie aprobată joi de CNA.

La Bucureşti, Radio Trinitas are un studio de emisie şi unul de producţie, de unde va fi realizat 30% din programul de 24 ore pe care-l va difuza în fiecare zi. Radio Trinitas nu are un conţinut strict religios, în programele zilnice fiind alocate spaţii emisiunilor informative, dialogurilor culturale şi ştiinţifice, muzicii clasice şi populare, problemelor referitoare la viaţa social-culturală a comunităţii, formatul grilei fiind generalist.

Radioul Trinitas a fost înfiinţat la iniţiativa P.F. Daniel, Patriarhul BOR, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi funcţionează în conformitate cu licenţa audiovizuală eliberată la data de 4 iulie 2003 de CNA. Este primul post radio ortodox înfiinţat în România.

Radio Trinitas a început să emită pentru prima dată la Iaşi. În noiembrie 2003, Radio Trinitas a obţinut două noi licenţe de emisie: Vaslui şi Moineşti. În anul 2004, Radio Trinitas şi-a extins aria de emisie la nivel regional, în Moldova: Bacău, Piatra Neamţ Oneşti, Topliţa, Putna, Suceava, Darabani. Din anul 2005 şi până în prezent, postul de Radio Trinitas a obţinut, în urma concursului organizat de CNA, mai multe frecvenţe radio, extinzându-şi aria de emisie la nivel naţional: Bucureşti , Zalău, Bârlad , Bicaz, Hârlau, Botoşani, Haţeg, Moldova Nouă, Harghita – Gheorghieni , Tg. Neamţ , Gura Humorului, Rădăuţi, Sibiu, Baia Mare – Văratec, Mogoşa, Durău, Galaţi – Văcăreni. În prezent, Radio Trinitas deţine 26 de licenţe de emisie în toată ţara.

Postul de radio a fost premiat de CNA cu premiul de cel mai bun post local din România, pentru anul 2003. În 2006, Radio Trinitas a primit Premiul Pogor din partea Primăriei Municipiului Iaşi, pentru activităţi deosebite în slujba promovării culturii şi spiritualităţii româneşti.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trinitas TV şi studioul din Bucureşti al Radio Trinitas intră în funcţiune astăzi.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trinitas TV şi studioul din Bucureşti al Radio Trinitas intră în funcţiune astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei