Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Discuţii

Ping-pong cu referendumul pentru votul uninominal

"

Decretul privind organizarea referendumului pe tema votului uninominal, semnat, marţi, de preşedintele Traian Băsescu a fost publicat, ieri, la ora 15.00, în Monitorul Oficial nr 719.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, potrivit propriilor declaraţii, decretul de organizare a referendumului pentru votul uninominal. Conform lui Băsescu, la articolul 3 din decret "se stabileşte data referendumului".

"Data referendumului va fi data desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European ce vor fi organizate în anul 2007", a spus Băsescu, citând din decret.

El a explicat că a optat pentru această formulare, pentru că data euroalegerilor este cunoscută, fiind vorba despre 25 noiembrie. "Şi, în cazul în care va fi, eventual, modificată din motive tehnice, poate este vreme foarte rea, s-ar putea să avem inundaţii, să nu fie nevoie să mai modific decretul", a adăugat Băsescu.

Astfel, decretul nu prevede explicit data referendumului, "25 noiembrie" lipsind din textul actului emis de preşedinte.

 

Tăriceanu: Logistica destinată organizării euroalegerilor nu poate fi utilizată şi pentru referendum

 

Costurile estimate pentru organizarea referendumului privind votul uninominal se ridică la circa 20 milioane euro, infrastructura destinată alegerilor europarlamentare neputând fi utilizată şi în cazul acestui referendum, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Costul referendumului este 20 de milioane euro. Nu se poate, din păcate, folosi infrastructura necesară alegerilor pentru Parlamentul European din motive care ţin de conţinutul Legii privind desfăşurarea referendumului, pe de o parte, şi a alegerilor pentru PE. Ca atare, nu există posibilitatea unor economii în cazul ţinerii referendumului simultan cu alegerile pentru Parlamentul European. Vor fi cheltuieli suplimentare angajate pentru acesta", a spus Tăriceanu.

 

Guvernul îşi asumă luni răspunderea pe legea votului uninominal

 

Guvernul şi va asuma răspunerea în Parlament pe legea votului uninominal luni, 29 octombrie, până în data de 26 octombrie putând fi depuse amendamente la proiect, au decis, miercuri, Birourile Permanente reunite ale celor două Camere.

O eventuală moţiune de cenzură ar putea fi de depusă până joi, 1 noiembrie urmând să fie prezentată în 5 noimbrie, în şedinţă comună a celor două Camere şi dezbătută în 8 noiembrie.

Guvernul a aprobat, miercuri, legea privind votul uninominal, pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament.

 

David: Europarlamentarele şi referendumul se vor derula separat

 

Ministrul Cristian David a declarat, ieri, că alegerile europarlamentare şi referendumul pentru votul uninominal se vor desfăşura independent, procedurile pentru cele două evenimente fiind diferite.

"Cele două procese se vor derula separat, chiar dacă data va fi aceeaşi. În consecinţă, din punct de vedere logistic şi financiar nu se va face nicio economie", a spus ministrul Cristian David.

Ministrul a precizat că cele două procese electorale sunt organizate după legi diferite, iar organizarea lor simultană nu ar face decât "să dubleze procesul de pregătire şi organizare".

Ministrul a spus că pentru referendum vor fi cheltuiţi 430 miliarde lei vechi (13,5 milioane de euro), estimarea fiind făcută în funcţie de sumele cheltuite la referendumul de anul trecut. Pentru alegerile europarlamentare au fost alocaţi 880 de miliarde de lei vechi (27,5 milioane de euro)."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ping-pong cu referendumul pentru votul uninominal.
 Vizualizări articol: 278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ping-pong cu referendumul pentru votul uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei