Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Noile generaţii de elevi, mai puţin pregătite

"

Profesorii români consideră că elevii intraţi în acest an în clasele a V-a şi a IX-a sunt mai puţin preocupaţi de şcoală şi mai puţin pregătiţi decât cei din generaţia anterioară, potrivit unui studiu Intuitext, făcut public ieri.

Studiul cu tema “Noua generaţie de elevi de la clasele a V-a si a IX-a” a evidenţiat faptul că profesorii români consideră că elevii intraţi în acest an în clasele a V-a şi a IX-a sunt mai puţin preocupaţi de şcoală şi mai puţin pregătiţi decât cei din generaţia anterioară. Din cei 2.391 de profesori care au răspuns la sondaj, 90% consideră că elevii care au intrat la gimnaziu şi liceu în 2007 au un interes mai scăzut faţă de şcoală decât predecesorii lor, educaţia nefiind o prioritate pentru ei.

Totodată aproximativ 80% dintre profesori cred că elevii din clasa a V-a şi a IX-a sunt şi mai puţin pregătiţi faţă de cei din generaţia anterioară.

Studiile conform cărora noile generaţii de tineri dovedesc o intuiţie şi o capacitate mentală din ce în ce mai dezvoltate sunt confirmate şi de profesorii participanţi la sondaj, peste 60% dintre aceştia considerând că, deşi generaţia nouă de elevi este mai puţin preocupată de şcoală, ei sunt mai isteţi şi mai capabili să stabilească legături între informaţiile primite.

Potrivit studiului, 28% dintre profesori consideră că interesul scăzut al elevilor faţă de şcoală este cauzat de influenţa societăţii şi de mijloacele de comunicare în masă la care elevii sunt expuşi, iar o altă cauză este nesupravegherea copiilor şi neimplicarea familiei în educaţia copiilor (26%), urmată de structura materiei şcolare (25%) şi de lipsa motivaţiei (21%).

Printre soluţiile propuse de profesori pentru a creşte interesul elevilor faţă de şcoală se regăsesc mijloacele de învăţare moderne, 24% dintre profesori considerând că lecţiile pe calculator sunt o modalitate de învăţare mult mai eficientă pentru noile generaţii de elevi.

De asemenea, 30% dintre profesori cred că perspectiva unui viitor pentru elevi reprezintă o soluţie pentru creşterea interesului faţă de şcoală, iar pentru unul din cinci profesori, soluţia ar fi colaborarea dintre familie şi cadrele didactice.

Aproximativ 27% dintre cadrele didactice chestionate consideră că revizuirea programei şcolare poate fi o altă metodă de creştere a interesului elevilor pentru şcoală.

Studiul a fost realizat în luna octombrie, pe baza unui chestionar postat pe site-ul"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile generaţii de elevi, mai puţin pregătite.
 Vizualizări articol: 279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noile generaţii de elevi, mai puţin pregătite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei