Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţie

Mona Muscă, audiată la Parchet

"

Mona Muscă s-a prezentat, ieri, pentru audieri la Secţia de Urmărire penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a decis că aceasta a colaborat cu Securitatea în sensul de poliţie politică.

Potrivit procedurii, după ce decizia instanţei a rămas definitivă, CNSAS s-a adresat Parchetului, pentru a face cercetări cu privire la falsul în declaraţie pe care Mona Muscă l-ar fi comis în momentul în care a semnat declaraţia de politician pe propria răspundere că nu a colaborat cu fosta Securitate.

Biroul de presă al Ministerului Public a precizat, ieri, că nu s-a declanşat urmărirea penală împotriva Monei Muscă.

Mona Muscă a depus, în 12 octombrie 2006, la CNSAS un document prin care contesta decizia de colaborare cu Securitatea ca poliţie politică pe care a primit-o de la Colegiul CNSAS.

CNSAS a respins, în 7 noiembrie 2006, contestaţia Monei Muscă, astfel că rămâne valabilă prima decizie luată de Colegiu, prin care instituţia stabilise că deputatul făcuse poliţie politică.

Deputatul independent Mona Muscă declara atunci că CNSAS a încălcat legea în cazul său, procesul de deconspirare a Securităţii fiind unul „compromis de interesele politice transpartinice”.

Potrivit Monei Muscă, CNSAS nu poate fi o instanţă, pentru că „membrii Colegiului - numiţi politic - au demonstrat că nu pot judeca obiectiv”. „În aceste condiţii, CNSAS ar trebui să fie doar un administrator al dosarelor, iar cei care vor să rămână în viaţa publică să-şi pună la dispoziţia cetăţenilor dosarele”, a completat Muscă.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mona Muscă, audiată la Parchet.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mona Muscă, audiată la Parchet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei