Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză

Cine se trezeşte devreme, e pedist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Cei 45 de aspiranţi PD la Parlamentul European şi publicul ticsit luni în Sala Palatului, au plecat acasă convinşi că sunt norocoşi, de vreme ce trei ore li s-a spus că democraţii sunt partidul cel mai puternic, mai mare, mai bun şi mai ales al preşedintelui (al marelui B., nu al micului Boc).

 

"Dă-i mă imnu'!", a decretat 20 de minute după ora 11.00, un personaj înţolit în costum lucios, însărcinat cu manevrele sonor-luminoase ale spectacolului, în timp ce actorul Vlad Rădescu (vi-l imaginaţi pe sensibilul interpret al lui Ciprian Porumbescu făcând pe maestrul de ceremonii la un partid?) îşi dregea vocea, pregătit să-i prezinte emfatic pe candidaţii democraţi pentru Bruxelles.

Cei 45 au evoluat într-o simetrie: lista s-a încheiat şi a început cu un Sorin. Pe locul 45 a fost Florin Enache, din Brăila ("o licenţă cu nota 10") şi pe locul 1 a fost Sorin Frunzăverde (care n-a avut nevoie de multe prezentări). Între ei, o galerie eterogenă: câteva persoane din zodia Leului, vreo două avocate tinere şi blonde, un laureat al Premiului Academiei, un profesor de matematică, care face la o televizune locală emisiunea "Cui îi este frică de matematică?", o doctoriţă - ginecolog vizibil însărcinată, Sebastian Bodu, "cel mai longeviv primar din ţară" Petru Filip şi chiar inginerul Hrebenciuc din Suceava (masterand la patru specializări şi fără "nici o legătură cu Bacăul" ).

Asistenţa înghesuită în sală a fost generoasă, aproape în mod egal cu candidaţii. Şi de-a dreptul călduroasă cu Monica Iacob Ridzi şi Roberta Anastase, chit că discursurile lor au fost cu îngăduinţă mediocre. Ridzi a vorbit, folosindu-se de nişte gesturi care păreau de limbaj surdo-mut, despre lipsa de onoare a Guvernului şi despre cuplul Tăriceanu-Geoană. Anastase (beneficiara unei galerii ca de stadion) a susurat despre caltaboşi, ţuică, ministrul "ciuaua" şi riscul de a fi comparaţi cu ţările africane. Cineva le învăţase pe cele două doamne că e nimerit să poarte combinaţia ultraelegantă alb-negru, patentată de Coco Chanel şi care pică bine pe atât de puţine femei.

Elena Udrea n-a vorbit. Dar a avut locul său pe scenă. A venit devreme, clătinându-se pe nişte tocuri impresionante, potrivite mai mult pentru un bar de noapte, cu părut strâns cuminte la spate şi într-o rochie în stil Empire, dar în care arăta ca o Colombină. Efectul de culoare a fost asigurat.

A vorbit, însă, la închidere preşedintele Traian Băsescu. Folosindu-se, cu regret, de ochelari şi glumind că, de când a plecat de la PD, a îmbătrânit. Care a ţinut o lecţie sumară, în manieră "reader's digest", despre fericirea pe care ne-o va aduce Tratatul de reformă al UE şi a dat notă de trecere listei de candidaţi democraţi.

Neutru, ca un preşedinte al tuturor românilor, a aruncat şi o trufanda în asistenţă: " Vă asigur că va fi referendum!". Şi militanţii PD l-au aplaudat din inimă, pentru că şi preşedintele le-a spus că le face urări tot din inimă.

În cele din urmă s-a terminat. N-a apărut soarele (asta e o specialitate social-democrată). La ieşire, cam zgribuliţi, doi anonimi din "poporul" PD se încurajează cu jumătate de gură: "Am auzit că mergem la vin fiert şi pastramă. Dar ne-ar fi spus".

Rămâne cum a zis, la obiect şi fără floricele, Vasile Blaga: "Opriţi-vă la pagina unu din buletinul de vot, la PD!".

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine se trezeşte devreme, e pedist.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cine se trezeşte devreme, e pedist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei