Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obligaţie

26 mp de spaţiu verde pentru fiecare locuitor

"

Ministerul Mediului obligă localităţile din România să asigure pentru fiecare locuitor cel puţin 26 de metri pătraţi de spaţii verzi, prevederea fiind inclusă în noua lege a mediului şi administraţiile locale, având ca termen limită de conformare anul 2013.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Ana Lucia Varga, a declarat, ieri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a aprobat modificarea legii mediului şi până în 2013 toate localităţile trebuie să asigure spaţii verzi într-o proporţie de 26 mp/cap de locuitor, aceasta fiind şi media din Uniunea Europeană.

Varga a spus Guvernul va încerca să ajute administraţiile locale să îşi amenajeze spaţii verzi, finanţând realizarea unor parcuri în localităţi.

Potrivit sursei citate, Executivul a alocat, prin Hotărâre de Guvern, 60 de milioane de lei pentru finanţarea a 102 proiecte de realizare a unor parcuri sau spaţii verzi, program care începe în acest an.

"Fiecare cetăţean are dreptul la un mediu curat: bunicii să-şi plimbe nepoţii în parcuri, tinerii să se plimbe şi ei, iar noi toţi, când este caniculă, să ne bucurăm de copacii din localităţi", a afirmat Ana Lucia Varga.

Varga a precizat că, în prezent, în multe localităţi din România, media de spaţii verzi este mult sub cea din Uniunea Europeană, aceasta ajungând şi la şase - opt metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 mp de spaţiu verde pentru fiecare locuitor.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 mp de spaţiu verde pentru fiecare locuitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei