Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2007 - Anul XII, nr. 246 (3621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târg

Sejururi pentru Revelion la preţuri între 100 şi 15.000 de euro

"

Agenţiile de turism îşi prezintă la Târgul de Turism ofertele pentru sărbătorile de iarnă, în ţară şi în străinătate, la preţuri care variază între 100 de euro pentru un sejur în ţară şi peste 15.000 de euro în zone exotice, cele mai căutate destinaţii externe fiind staţiunile montane din Austria.

Peste 200 de agenţii de turism, din 17 ţări, îşi prezintă la Bucureşti ofertele pentru sezonul de iarnă, pentru a-i atrage pe turiştii români.

Angenţii de turism preconizează că, în acest an, cererea pentru petrecerea Revelionului în afara ţării va creşte cu peste 20% faţă de anul trecut, în timp ce numărul solicitărilor pentru staţiunile locale va fi mai mare cu aproximativ 10%.

Cea mai ieftină destinaţie străină, Bratislava

Cea mai ieftină destinaţie în afara ţării este Bratislava, unde pentru patru nopţi la un hotel de trei stele preţul este de 110 euro de persoană, iar la Budapesta, patru nopţi la un hotel de trei stele costă 163 de euro, respectiv 389 de euro la un hotel de cinci stele.

În Austria un sejur de patru nopţi la Viena la un hotel de trei stele este în valoare de 269 de euro de persoană, transportul fiind asigurat cu autocarul. Pentru cinci nopţi de cazare la un hotel de patru stele şi transport cu avionul costurile sunt de 780 de euro. La hotelurile de patru stele din staţiunile de schi preţurile ajung la 200 de euro pe zi.

O vacanţă de cinci nopţi la Paris la un hotel de patru stele costă între 543 şi 675 de euro, iar în Grecia pentru patru nopţi de cazare la un hotel de două stele preţurile variază între 129 de euro şi 299 de lei, în cazul în care transportul este făcut cu autocarul. Există şi oferte de opt nopţi de cazare la hoteluri de două şi trei stele pentru 350 euro.

Cel mai scump Revelion, în Insulele Mauritius

Cel mai scump Revelion poate fi petrecut în Insulele Mauritius, unde la un hotel de cinci stele o vacanţă de şapte zile costă 15.000 de euro de persoană, iar pentru 12 nopţi în Africa de Sud, la un hotel de trei stele, preţul este în jur de 2.600-2.700 euro. Îndeaproape urmează Rio de Janeiro, unde un sejur de nouă nopţi la un hotel de patru stele este de aproape 2.200 de euro.

În Egipt, o croazieră de zece nopţi pe Nil cu un vas de cinci stele costurile sunt de 925 de euro plus 390 de lei sau 950 de euro plus 390 de lei.

În costurile vacanţelor în afara ţării, agenţiile de turism includ transportul, cazarea, serviciile unui ghid local, accesul la facilităţile hotelurilor, masa, precum şi cina specială de Revelion.

La noi, la fel de scump ca afară

Preţurile practicate de operatorii de turism din România pot rivaliza cu cele din străinătate. Astfel, preţul unei vacanţe de cinci nopţi la Complexul Turistic "Izvorul cu păstrăvi" din Buşteni este de 1.650 de lei, în preţ fiind inclusă şi masa de Revelion. Aceeaşi vacanţă, în staţiunea Azuga, la pensiunea Miraj, dar fără masa festivă de Revelion, costă 1.800 de lei.

Dacă în staţiunea Cheia pentru cinci nopţi de cazare la hoteluri de două respectiv trei stele, preţurile sunt cuprinse între 1.425 şi 1.870 de lei, la Braşov, costurile sunt între 791 de lei la un hotel de două stele şi 2.875 lei, la hotelurile de patru stele.

Agenţii de turism au observat un interes crescut pentru staţiunile balneo-climaterice Tuşnad, Călimăneşti, Băile Felix, unde pentru cinci nopţi de cazare la hoteluri de două respectiv patru stele preţul variază între 735 şi 1.411de lei, în care este inclusă şi cina festivă. La Tuşnad un sejur de o săptămână la un hotel de trei stele este de 1.050 de lei, în timp ce la Covasna la un hotel de două sau trei stele este de 560 de lei.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că preţurile din ţară sunt prea mari pentru serviciile pe care le oferă şi pentru acest motiv sunt căutate mai mult staţiunile din afara ţării.

Preţuri mari, calitate precară

"Turismul a crescut în România, însă calitatea serviciilor oferite nu este la nivelul preţurilor practicate. Pentru aceasta mulţi turişti preferă să meargă în altă ţară, unde ştiu că serviciile pe care le primesc sunt pe măsura preţurilor. Cele mai multe cereri pentru Revelion sunt pentru Austria, în special pentru staţiunile de schi, peste 60% din toate solicitările primite sunt pentru această ţară şi ne aşteptăm ca numărul să crească", a declarat directorul general al agenţiei de turism Eximtur, Radu Morariu.

Unele dintre agenţiile de turism oferă şi discount-uri între patru şi zece procente din preţ pentru clienţii fideli, tineri, dar şi pentru vârstnici.

"Oferim mai multe facilităţi pentru clienţii fideli, dar şi mai multe destinaţii în funcţie de cerinţele lor. Şi în acest an, am observat că Austria este una dintre destinaţiile preferate ale românilor şi că numărul turiştilor români a crescut faţă de anul trecut. Putem vorbi de o cerere mai mare a calităţii serviciilor şi pentru acest motiv românii aleg să îşi petreacă sărbătorile în străinătate", a declarat directorul de marketing al agenţiei de turism J'Info Tours, Cristina Irimia."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sejururi pentru Revelion la preţuri între 100 şi 15.000 de euro.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sejururi pentru Revelion la preţuri între 100 şi 15.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei