Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmaţie

Voiculescu: Intenţia de a organiza referendum, un şiretlic

"

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, apreciază că intenţia şefului statului de a organiza referendum în preajma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare este un nou "şiretlic, menit a împărţi clasa politică între buni şi răi, pentru a plasa PD de partea celor buni". 

Conform unui comunicat al PC remis agenţiei MEDIAFAX, Dan Voiculescu a răspuns marţi scrisorii adresate de preşedintele Traian Băsescu preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi liderilor partidelor parlamentare pe tema legii votului uninominal.

Dan Voiculescu spune că PC va răspunde chemărilor preşedintelui numai după ce acesta va avea o poziţie publică pe tema regimului de predare a limbii române şi a iniţiativelor PC privind situaţia vârstnicilor din casele naţionalizate.

În scrisoarea adresată şefului statului, Voiculescu menţionează că a primit "cu surprindere" scrisoarea în care preşedintele anunţă intenţia de a declanşa referendumul pentru votul uninominal motivând prin nevoia de a-şi respecta angajamentele publice. "Surpriza a fost cauzată nu atât de contrastul dintre forma mesajului şi grosolănia limbajului dumneavoastră exersată deja uzual, cât mai ales de faptul că mi-am dat seama că dorinţa de a vă respecta angajamentele se exprimă din nou, în apropierea unei campanii electorale", adaugă liderul PC.

El precizează că Partidul Conservator priveşte intenţia lui Traian Băsescu de organizare a unui referendum pentru votul uninominal ca pe "un şiretlic menit a împărţi clasa politică între buni şi răi, pentru a plasa Partidul Democrat de partea celor buni". "Şi spun acest lucru pentru că eu cred şi sunt convins că nu sunt singurul, că dacă aţi fi avut un interes real pentru reformarea clasei politice aţi fi făcut tot posibilul ca tema votului uninominal să nu se suprapună cu dezbaterile din alegerile pentru Parlamentul European", îi mai scrie Voiculescu şefului statului.

Liderul PC adaugă că partidul său va răspunde cu toată promptitudinea la solicitările preşedintelui, numai după ce acesta va avea, la rândul său, o poziţie publică asupra proiectelor de lege vizând regimul de predare a limbii române sau asupra iniţiativelor PC privind situaţia vârstnicilor din casele retrocedate.

Respectarea angajamentelor are legătură nu numai cu declaraţiile publice, ci mai ales cu acţiunile

"Pentru că noi considerăm, domnule preşedinte, că respectarea angajamentelor are legătură nu numai cu declaraţiile publice, ci mai ales cu acţiunile. Desigur că nimic din toate acestea nu vă poate împiedica să declanşaţi referendumul, îngreunând desfăşurarea procesului alegerilor pentru Parlamentul European. Aveti un mandat în care puteţi juca cum vreţi, dar este păcat să-i dezamagiţi pe toţi cei care încă mai cred în dumneavoastră, şi printre care, cu responsabilitate pot spune, că nu mă număr", mai scrie Voiculescu.

Dan Voiculescu îl atenţionează pe preşedintele Băsescu că, la cârma unui stat, vorbele, fie ele chiar şi născute în timpul unui referendum, nu ţin loc nici de nivel de trai şi nici de funcţionarea instituţiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, luni, o scrisoare preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, precum şi liderilor partidelor parlamentare, în care acordă Parlamentului termen până la 22 octombrie pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal, precizând că în caz contrar va emite decretul pentru referendum.

Şeful statului avertizase, de altfel, Parlamentul că, dacă nu adoptă legea de introducere a votului uninominal până în 25 octombrie, va convoca referendum pe această temă în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, în 25 noiembrie."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voiculescu: Intenţia de a organiza referendum, un şiretlic.
 Vizualizări articol: 361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voiculescu: Intenţia de a organiza referendum, un şiretlic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent