Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creştere

Românii, în top la consumul de medicamente

"

Piaţa românească a medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală (OTC) ocupă locul patru la nivel mondial în funcţie de rata de creştere, cele mai cumpărate produse fiind cele pentru răceală şi gripă, contra durerii, vitaminele, remediile pentru ficat şi circulaţie sangvină.

"România se clasează pe locul patru, după Venezuela, Turcia şi Argentina. Creşterea anuală a pieţei româneşti, de 16,8% în ultimii cinci ani, este mai dinamică decât cea înregistrată la nivel global, de 3,9%. Totuşi, suma cheltuită pe automedicaţie este de 8,69 dolari pe cap de locuitor, faţă de o medie mondială de 11,50 dolari şi valori de 75,49 dolari în Elveţia şi 68,89 dolari în Franţa", a declarat Nicholas Hall, preşedintele unei companii de cercetare.

Tendinţa actuală de creştere a pieţei româneşti de OTC-uri se va menţine, estimând pentru anul 2016 o creştere de 228% faţă de 2002.

Cele mai bine vândute medicamente fără prescripţie sunt cele pentru răceală şi gripă, analgezicele, vitaminele şi mineralele, remediile pentru ficat şi circulaţie periferică.

Anual, fiecare persoană se confruntă în medie cu 18 zile în care prezintă simptome de boală, OTC-urile ocupând primul loc în topul tratamentelor preferate de 26% dintre oameni, fiind vorba de terapii uşoare, pe care şi le pot administra singuri.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii, în top la consumul de medicamente.
 Vizualizări articol: 349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii, în top la consumul de medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează