Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cineastul Zhang Yimou a recunoscut că mai are trei copii, încălcând politica chineză a copilului unic

Cineastul chinez Zhang Yimou, una dintre marile personalităţi culturale din China, a recunoscut că are trei copii cu soţia lui actuală, încălcând astfel politica oficială a copilului unic, au anunţat reprezentanţii companiei sale de producţie cinematografică.

Regizorul chinez are doi fii şi o fiică cu actuala lui soţie, au precizat într-un comunicat publicat pe un microblog reprezentanţii studiourilor Yimou, compania de producţie a cineastului.

Având deja un copil cu fosta lui soţie, cineastul a încălcat astfel regulile draconice ale planning-ului familial din China.

"Zhang Yimou vrea să îşi prezinte cele mai sincere scuze în faţa publicului pentru repercusiunile negative" ale acestei chestiuni, se precizează în acelaşi comunicat.

Celebrul regizor, a cărui absenţă din viaţa culturală publică a fost deja remarcată în ultimele săptămâni, a fost acuzat în luna mai de presa chineză că are cel puţin şapte copii cu mai multe femei.

Aceste acuzaţii sunt "false", spun reprezentanţii studiourilor Yimou, care i-au ameninţat pe autorii lor cu acţiuni în justiţie.

Serviciile de planning familial au deschis o anchetă care îl vizează pe Zhang Yimou, care, ţinând cont de veniturile sale, riscă să primească o amendă foarte mare.

Numeroşi internauţi chinezi s-au declarat însă supăraţi din cauza acestor încălcări presupuse ale legii, pe care, în opinia lor, doar bogaţii pot să şi le permită în China.

În trecut lăudat pentru filmele sale interzise, Zhang Yimou, în vârstă de 62 de ani, a devenit unul dintre susţinătorii regimului, participând la organizarea marilor ceremonii oficiale, precum cea de sărbătorire a celor 60 de ani de la instaurarea regimului comunist în China, în 2009, şi evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

Beijingul a anunţat, luna trecută, o modificare importantă a politicii sale de control al naşterilor şi va permite cuplurilor cu copil unic să aibă de acum înainte şi un al doilea copil.

Cel mai mare succes de box-office al regizorului Zhang Yimou a fost lungmetrajul "Eroii/ Hero", cu Jet Li în rolul principal, care a avut încasări de 54 de milioane de dolari în Statele Unite. Cel mai recent film al său se intitulează "The Flowers of War" (2011) şi l-a avut în rolul principal pe actorul Christian Bale. Acest lungmetraj a fost nominalizat în 2012 la Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Zhang Yimou a fost nominalizat de două ori la Oscar. Niciun film şi niciun regizor din China nu a câştigat vreodată un trofeu major la gala organizată de Academia de film americană.

Regizorul Zhang Yimou a câştigat două premii Leul de Aur, în 1992, cu "Qiu Ju da guan si/ The Story of Qiu Ju", şi în 1999, cu "Mica învăţătoare", precum şi un Leu de Argint, cu "Da hong deng long gao gao gua/ Raise the Red Lantern", în 1991, la Festivalul de Film de la Veneţia.

Primul său film, "Sorgul roşu", în care joacă Gong Li, soţia şi muza sa, a câştigat Ursul de Aur la Berlin în 1988. Regizorul a devenit celebru pe plan internaţional cu filmul "Da hong deng long gao gao gua/ Raise the Red Lantern". Au urmat "Huozhe/ Lifetimes", Marele Premiu al juriului de la Cannes, în 1994, şi "Eroul", în 2003. Cineastul chinez are în palmares şi două premii BAFTA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cineastul Zhang Yimou a recunoscut că mai are trei copii, încălcând politica chineză a copilului unic.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cineastul Zhang Yimou a recunoscut că mai are trei copii, încălcând politica chineză a copilului unic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei