Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peter Gabriel va concerta pentru prima dată în România, pe 8 mai 2014

Celebrul artist britanic Peter Gabriel vine pentru prima dată în România, pe 8 mai 2014, când va susţine un concert în pavilionul central din cadrul complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii, Emagic.

Show-ul face parte din turneul "Back to Front", care marchează 25 de ani de la apariţia celui mai cunoscut album al artistului, "So", material remasterizat şi disponibil începând cu luna noiembrie într-o ediţie de colecţie.

Recent nominalizat pentru includerea în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiştii internaţionali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovaţie şi versatilitate. Cu şase premii Grammy, trei Brit Awards şi alte 13 trofee MTV Video Music, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenţi artişti din industria muzicală internaţională, fiind recunoscut ca atare şi la BMI London Awards, odată cu acordarea trofeului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale formaţiei, devenind tot mai cunoscut datorită costumaţiilor nonconformiste şi a poveştilor improvizate înaintea fiecărei piese din set-list. După opt ani petrecuţi alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-şi continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărţirea de trupă l-au ajutat să-şi definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat "So", a fost cel care i-a adus succesul internaţional, consacrându-l drept un artist complet.

Răsplătit cu nenumărate discuri de platină, atât în Statele Unite ale Americii, cât şi pe continentul european, albumul "So" a fost privit ca o adevărată revelaţie încă din primele zile de la apariţie, ajungând pe prima poziţie în UK Album Chart şi pe locul al doilea în Billboard 200 US.

"Sledgehammer", "Big Time", "In Your Eyes" şi "Don't Give Up", un duet emoţionant cu Kate Bush, sunt doar câteva dintre hiturile care au urcat rapid în clasamentele internaţionale. "Sledgehammer" a fost, de altfel, şi piesa cu care Peter Gabriel şi-a detronat foştii colegi din trupa Genesis, ocupând prima poziţie în topul din Statele Unite ale Americii. Single-ul s-a bucurat şi de un videoclip special care a stabilit noi standarde de creaţie vizuală în industria muzicală. Acesta a câştigat nouă MTV Video Music Awards în 1987, record ce rămâne încă în picioare, devenind totodată şi cel mai difuzat clip din istoria MTV. Succesul albumului i-a mai adus lui Peter Gabriel două trofee Brit la categoriile "cel mai bun artist" şi "cel mai bun clip britanic" pentru "Sledgehammer", plus două nominalizări la Grammy.

Pasiunea pentru animaţii şi efecte speciale a devenit treptat una dintre caracteristicile carierei sale, ideile ingenioase puse în practică odată cu fiecare nou clip aducându-i tot mai multe premii. De altfel, trei dintre statuetele Grammy din palmaresul său sunt pentru categoria video: "cel mai bun clip scurt" în 1993 şi 1994, pentru "Digging in the Dirt", respectiv "Steam", şi "cel mai bun clip lung", pentru "Secret World Live", în 1996. Însă, dincolo de viziunile artistice inovatoare în materie de grafică, Peter Gabriel este un muzician complex, interpret şi compozitor care şi-a pus amprenta de-a lungul carierei solo pe nouă albume de studio, trei albume live, patru soundtrack-uri şi alte patru compilaţii, plus peste 35 de single-uri.

În toamna anului 2012, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la apariţia albumului "So", Peter Gabriel a decis să remasterizeze piesele incluse iniţial pe celebrul material discografic, lansând o ediţie specială disponibilă în trei formate: CD simplu, set ce include atât albumul "So", cât şi două alte CD-uri "Live in Athens 1987", nepromovate până acum, şi deluxe box, în ediţie limitată, care, pe lângă album şi cele două CD-uri "Live in Athens 1987", conţine şi materialul "So DNA" care ilustrează mai multe etape din procesul de creaţie şi inregistrare a albumului. Această lansare a fost urmată de un nou turneu mondial care a readus pe scenă cele mai cunoscute piese din repertoriul Peter Gabriel, turneu ce va fi prelungit şi în 2014. Acesta se anunţă a fi şi ultimul turneu al artistului din perioada imediat următoare, Peter anunţându-şi deja intenţia de a lua o pauză pentru a se putea dedica în totalitate vieţii de familie.

Aşadar, printre ultimele ţări care vor avea ocazia să-l vadă pe Peter Gabriel live se va afla şi România. Biletele pentru concertul de la complexul Romexpo sunt disponibile pe www.myticket.ro, începând de joi, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Astfel, biletele costă 165 de lei în tribune, 175 de lei în Golden Ring (în picioare), 385 de lei în categoria Premium Seats (locuri pe scaune) şi 495 de lei în Diamond Seats (locuri pe scaune). În perioada următoare, biletele vor putea fi achiziţionate şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, precum şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peter Gabriel va concerta pentru prima dată în România, pe 8 mai 2014.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peter Gabriel va concerta pentru prima dată în România, pe 8 mai 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei